Tomatensoep

Tomatensoep
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
15 personen

Chef-kok Sharon maakt van iets doodgewoons als een tomatensoep met brood weer een hemels vegetarisch feestje! Romige tomatensoep met een oogverblindende club sandwich met gepaneerde gebakken halloumi.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 250 g
    Halloumi
  • 100 gr
    bloem
  • 100 gr
    paneermeel
  • 5
    eieren
  • 8
    sneetjes brood
  • 600 gr
    tomaten
  • 5 dl
    water
  • 1
    groentebouillonblokje
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    gele paprika
  • 1
    bosje basilicum
  • 2
    rode uien
  • 1/4
    komkommer
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    limoen
  • 1
    avocado
  • 250 gr
    mascarpone
  • kokosolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Was de tomaten en snij 2 tomaten in plakjes en de overige in partjes. Snipper 1 ui en hak 1 teentje knoflook fijn. Verhit een beetje kokosolie en fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuut, voeg de tomaat partjes er aan toe en bak dit 5 minuten mee. 

  2. 2

    Voeg vervolgens het bouillonblokje en het water toe. Snij de basilicum fijn en voeg het toe aan de soep. Kook de soep ongeveer 10 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de mascarpone er aan toe en pureer het met een staafmixer fijn.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hierin de sneetjes brood licht krokant af.

     

  4. 4

    Snij de Halloumi in plakje van ongeveer een halve centimeter. Kluts 1 ei. Haal de plakken Halloumi één voor één eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en tot slot door de paneermeel. Bak de Halloumi in een laagje kokosolie aan beide kanten 1 tot 2 minuten goudbruin.

  5. 5

    Haal de pit uit de avocado en verwijder de schil. Doe de avocado in een maatbeker samen met 1 teentje knoflook, ½ rode ui, Spaanse peper, het sap van 1 limoen, een stukje paprika en een beetje zout. Pureer dit met een staafmixer fijn.

  6. 6

    Snij de komkommer in plakjes, de andere helft van de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Bak de overige eitjes in wat kokosolie naar wens. 

  7. 7

    Bouw de clubsandwich als volgt op: smeer 1 sneetje brood met guacamole. Plaats daarop 2 plakjes komkommer,2 plakjes tomaat, een paar halve uienringen, wat reepjes paprika, 2 plakjes gebakken Halloumi kaas. Smeer nog een sneetje brood in met wat guacamole en plaats deze met de ingesmeerde kant op de Halloumi. Leg het gebakken eitje op de sandwich prik er 2 prikkers in en snij de clubsandwich schuin door midden. 

  8. 8

    Maak de smoothie. Schenk de soep in de kommen, serveer met de vegetarische clubsandwich en de smoothie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!