Traybake met zalm en aardappel en knoflookbrood

Chef-kok Ramon Brugman maakt een voorjaars traybake met zalm, citroen, broccoli, dille, venkel en aardappel met frisse hüttenkäse en knoflooktoast.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de traybake
    500 gr
    voorgekookte aardappel
  • 1
    stronk broccoli
  • 1
    venkel
  • 4
    stukken zalm
  • 1
    citroen
  • 1/2
    bos dille
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Voor hüttenkäse
    200 gr
    hüttenkäse
  • 1
    citroen
  • 1
    venkel (alleen het groen)
  • zout
  • peper
  • Voor de knoflooktoast
    4
    dikke boterhammen spelt brood
  • 3
    tenen knoflook
  • 1 el
    gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Snijd de (voorgekookte) aardappels in kleine stukken en doe ze in een kom. Breng op smaak met wat olijfolie, peper, zout en wat gedroogde tijm. Meng het goed door elkaar en verdeel ze op de bakplaat.

  2. Snijd dan de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze ook over de bakplaat. Snijd de kern uit de venkel en haal alle delen los. Haal de bovenkant van de venkel af en bewaar de groene blaadjes, deze gaan later door de saus. Snijd de venkel in dunne reepjes en verdeel alles over de bakplaat.

  3. Besprenkel alles met nog wat olijfolie, zout en peper. Schuif de bakplaat in de oven voor 10 à 12 minuten.

  4. Tijd om de vis voor te bereiden. Snijd de zalm in de lengte, hierdoor wordt het sneller gaar. Snijd citroen in dunne plakjes en hak wat dille fijn. Marineer de zalm met de dille en leg daar wat plakjes citroen op. 

  5. Laat de zalm even rusten terwijl je verder gaat met het knoflookbrood. Snijd een brood in plakken. Hak de knoflook en meng dit met de gedroogde tijm, olijfolie, zout en peper. Verdeel het mengsel over het brood.

  6. Haal de traybake uit de oven en doe het knoflookbrood even kort in de oven tot het goudbruin geroosterd is. Ondertussen kan je dan de plakken zalm op de plaat met groenten leggen. Bak de vis dan nog zo'n tien minuten.

  7. Terwijl de traybake in de oven zit ga je aan de slag met de saus. Meng de hüttenkäse met de rasp van de citroen en wat sap. Hak het groen van de venkel, roer het door de hüttenkäse heen en breng op smaak met zout en peper. 

  8. Dan is het tijd om de traybake uit de oven te halen. Om te weten of de zalm goed is, kan je er wat in knijpen, als het terugveert is het gaar. Serveer het met het knoflookbrood en de hüttenkäse. Smullen maar!

  9. Geniet van je traybake met zalm!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg