Uien met zoete aardappelvulling met aubergine puree

Uien met zoete aardappelvulling met aubergine puree (35)
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
49 personen

Sharon maakt gevulde uien. Klinkt bijzonder, is heel lekker. De vulling bestaat uit zoete aardappel en het geheel wordt geserveerd met een puree van aubergine. Niet je alledaagse vegetarische gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Gevulde uien
    8
    uien
  • 200 g
    zoete aardappelen
  • 50 g
    maïs
  • 1
    bosje dille
  • 2 el
    Griekse yoghurt
  • paneermeel
  • Spaanse peper
  • zout
  • Auberginepuree
    2
    aubergines
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 2 el
    crème fraîche
  • 1
    limoen
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de uien zonder de binnenste lagen te beschadigen en snij kruisjes in de onderkanten. Kook de uien in ruim kokend water 10 min. Haal de uien uit het kokende water en laat deze afkoelen. Schep het binnenste gedeelte van de uien eruit met een theelepel (bewaar deze) en laat de buitenste twee lagen heel. 

  2. 2

    Schil en was de zoete aardappel schoon. Snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm dik en kook de zoete aardappels in ongeveer 5 min gaar. Giet de zoete aardappels af en roer de Griekse yoghurt, maïs, wat dille en Spaanse peper naar smaak erdoor. 

  3. 3

    Snij de binnenkant van 3 gekookte uien fijn en roer deze door de zoete aardappel samen met wat zout naar smaak. Schep hiermee de uitgeholde uien vol. 

  4. 4

    Plaats de gevulde uien op een licht ingevette ovenplaat en strooi op de uien wat paneermeel. Bak de uien 20 min af in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Ga verder met de bereiding van de puree van aubergine. Was de aubergines schoon en snij deze in blokjes. Verhit een koekenpan. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui in de koekenpan met een scheutje olie. 

  6. 6

    Vervolgens bak je de aubergines 10 min mee op middelhoog vuur. 

  7. 7

    Stamp met een aardappelstamper de aubergines fijn. Roer de crème fraîche erdoor samen met het sap van de limoen en wat peper en zout naar smaak. Als laatste voeg je er wat vers gehakte peterselie aan toe. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!