Varkenslende en focaccia

Chef-kok Ramon Brugman wordt blij van de buitenkeuken. Hij pakt dan ook lekker uit met een gebraden varkenslende met rozemarijn en tijm, een salade van groene asperges ,doperwten, komkommer en rode ui én zelfgemaakte focaccia met taleggio. Je krijgt er lekkere trek van!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • Brooddeeg
    500 g
    bloem
  • 15 g
    verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist
  • 315 ml
    water
  • 15 g
    suiker
  • 10 g
    zout
  • 200 g
    tallegio
  • 100 g
    geraspte Parmezaan
  • Vlees
    1 kg
    varkenslende
  • 1/2
    bosje rozemarijn
  • 1/2
    bosje tijm
  • 1
    citroen rasp
  • olijfolie
  • klont boter
  • 5 rode uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    glas rode wijn
  • Salade
    1
    bosje groene asperge
  • 1
    komkommer
  • 300 g
    verse doperwten (mag ook uit de diepvries)
  • 1
    rode ui
  • 1/4
    bosje bieslook
  • 1/4
    bosje dille
  • sherryazijn
  • olijfolie
  • honing
  • zout
  • peper
  • 1 tl
    mosterd
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik begin met het maken van een foccacia. Hiervoor weeg je de bloem af en voeg je de gist, suiker en zout toe en het water. Zorg dat het water ongeveer 37 graden is. Meng de ingrediënten en kneed het tot een soepel en glad deeg.

  2. Laat zo dan even 20 minuten rijzen. Snij de tallegio in kleine blokjes. 

  3. Vet een bakblik in met wat olijfolie. Duw het deeg plat in het blik. Verdeel hier de tallegio over en de geraspte parmezaan. Laat dit weer 30 minuten rijzen. Druppel er wat olijfolie op en duw voorzichtig met je vingers de kaas naar beneden in het deeg.

  4. Dan mag het brood de oven in. Bak het brood ongeveer 18 minuten op 200 graden.

  5. Voor het vleesgerecht snij je de kruiden fijn. Bestrooi het vlees met zout, peper en citroenrasp en rol het vlees dan door de gesneden kruiden. Bak het vlees aan in een scheutje olie en plaats het vlees dan in een ovenschaal. 

  6. Snij de rode uien in de knoflook in stukken en leg deze bij de ovenschaal in. Schuif het geheel ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden. 

  7. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Voeg bij de uien het glas rode wijn en roer de bakresten los van de schaal. Laat de wijn even koken en voeg hier ook de klont boter aan toe. Roer goed door elkaar. Serveer de jus in een kommetje apart naast het vlees. Als het vlees goed gerust is snij je hier dunne plakken van.

  8. En dit vlees serveer ik met een lekkere groene salade. Dop de doperwten en blancheer ze kort in kokend water. Dan rooster je de groene asperges in de oven met een druppel olijfolie, zout en peper. Snij deze daarna fijn. Schil de komkommer en snijd deze ook fijn samen met de rode uien de kruiden.

  9. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper een scheutje azijn, de mosterd en olijfolie.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.