Vegetarische kipstukjes met paksoi
Sharon vervangt kip door de vegetarische variant. Ze wokt vegetarische kipstukjes met paksoi, rode ui en de nog niet zo bekende groente bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd. Ze serveert het gerecht met een pittig ei en rijstnoedels.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 gvegetarische kipstukjes
-
1paksoi
-
300 gbimi
-
2 elzoete ketjap
-
2rode uien
-
1bosje bosui
-
1Spaanse peper
-
100 ggezouten cashewnoten
-
4eieren
-
1 elsambal badjak
-
100 mlkokosmelk
-
1 elgroentebouillonpoeder
-
300 grijstnoedels
-
1 elsesamolie
-
2 elgeroosterde sesamzaadjes
-
•olie
-
Ingrediënten pompoen smoothie400 ggekookte pompoen
-
200 mlverse jus d'orange
-
•½ komkommer
-
1banaan
-
1 tlspeculaaskruiden
-
300 mlhavermelk
-
Verhit een wok met een scheutje olie en wok hierin op middelhoog vuur de vegetarische kipstukjes krokant. Kook de bimi in kokend water ongeveer 4 min beetgaar. Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd en was de paksoi schoon onder koud stromend water en bak deze samen met de rode uien en de gekookte bimi 3 min mee met de vegetarische kipstukjes. Blus het af met de ketjap en verwijder de pan van het vuur.
-
Pel de hardgekookte eieren. Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de groentebouillonpoeder en de sambal badjak eraan toe. Halveer de eieren en kook deze 1 min mee op een laag vuurtje.
-
Kook de rijstnoedels volgens het etiket gaar. Giet het af en roer de sesamolie, sesamzaadjes erdoor. Snijd de bosui fijn en meng deze door de rijstnoedels.
-
Maak het bord als volgt op: eerst wat rijstnoedels daarop de vegetarische kipstukjes met bimi, paksoi en de rode uien. Let daarop een pittig eitje en maak het af met wat cashewnoten en eventueel wat Spaanse peper.
- Eet smakelijk!