Vegetarische kipstukjes met Paksoi

Vegetarische kipstukjes 150
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
25 personen

Sharon vervangt kip door de vegetarische variant. Ze wokt vegetarische kipstukjes met paksoi, rode ui en de nog niet zo bekende groente bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd. Ze serveert het gerecht met een pittig ei en rijstnoedels.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 350 g
    vegetarische kipstukjes
  • 1
    paksoi
  • 300 g
    bimi
  • 2 el
    zoete ketjap
  • 2
    rode uien
  • 1
    bosje lange ui
  • 1
    Spaanse peper
  • 100 g
    gezouten cashewnoten
  • 4
    eieren
  • 1 el
    sambal badjak
  • 100 ml
    kokosmelk
  • 1 el
    groentebouillonpoeder
  • 300 g
    rijstnoedels
  • 1 el
    sesamolie
  • 2 el
    geroosterde sesamzaadjes
  • olie
  • Ingrediënten pompoen smoothie
    400 g
    gekookte pompoen
  • 200 ml
    verse jus d'orange
  • ½ komkommer
  • 1
    banaan
  • 1 tl
    speculaaskruiden
  • 300 ml
    havermelk
  1. 1

    Verhit een wok met een scheutje olie en wok hierin op middelhoog vuur de vegetarische kipstukjes krokant. Kook de bimi in kokend water ongeveer 4 min beetgaar. Snij de rode uien in halve ringen. Snij en was de paksoi schoon onder koud stromend water en bak deze samen met de rode uien en de gekookte bimi 3 min mee met de vegetarische kipstukjes. Blus het af met de ketjap en verwijder de pan van het vuur.

  2. 2

    Pak de hardgekookte eieren en pel ze (kokende eieren hoeft niet in beeld). Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de groentebouillonpoeder en de sambal badjak eraan toe. Halveer de eieren en kook deze 1 min mee op een laag vuurtje.

  3. 3

    Kook de rijstnoedels volgens het etiket gaar. Giet het af en roer de sesamolie, sesamzaadjes erdoor. Snij de lange ui fijn en meng deze door de rijstnoedels.

  4. 4

    Maak het bord als volgt op: eerst wat rijstnoedels daarop de vegetarische kipstukjes met bimi, paksoi en de rode uien. Let daarop een pittig eitje en maak het af met wat cashewnoten en eventueel wat Spaanse peper.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!