Veldsalade met cœur de Neufchâtel

Veldsalade met Cœur de Neufchâtel

Een licht voorgerecht met een kei van een kaasje! Absolute must met Valentijn volgens Leon. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • 1
    Cœur de Neufchatel kaasje
  • 400 g
    veldsla
  • 1 bakje
    frambozen
  • 1 handje
    geroosterde walnootjes
  • 1 el
    azijn
  • 6 el
    olijfolie
  • frambozendressing
  1. Verwarm de oven op 150 graden. Vet een klein ovenschaaltje in. Snijd het kaasje een klein beetje in aan de bovenkant. Zo voorkom je dat het kaasje niet barst in de oven.

  2. Meng de azijn en de helft van de frambozen met de olie. Pureer deze tot vinaigrette met een staafmixer. Rooster de walnoten kort in een pan. Laat ze daarna afkoelen.

  3. Leg de salade op een bord en bestrooi met de losse frambozen en walnootjes. Voeg ook de vinaigrette toe. Verwarm de kaas 10 minuten op 150 graden en leg het bovenop de salade vlak voor het serveren. Werk het eventueel af met frambozendressing. 

  4. Precies zien hoe Leon dit recept maakt?

    Bekijk hier de video

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.