Veldsalade met Cœur de Neufchâtel
Een licht voorgerecht met een kei van een kaasje! Absolute must met Valentijn volgens Leon.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
1Cœur de Neufchatel kaasje
-
400 gveldsla
-
1 bakjeframbozen
-
1 handjegeroosterde walnootjes
-
1 elazijn
-
6 elolijfolie
-
•frambozendressing
-
Verwarm de oven op 150 graden. Vet een klein ovenschaaltje in. Snijd het kaasje een klein beetje in aan de bovenkant. Zo voorkom je dat het kaasje niet barst in de oven.
-
Meng de azijn en de helft van de frambozen met de olie. Pureer deze tot vinaigrette met een staafmixer. Rooster de walnoten kort in een pan. Laat ze daarna afkoelen.
-
Leg de salade op een bord en bestrooi met de losse frambozen en walnootjes. Voeg ook de vinaigrette toe. Verwarm de kaas 10 minuten op 150 graden en leg het bovenop de salade vlak voor het serveren. Werk het eventueel af met frambozendressing.
-
Precies zien hoe Leon dit recept maakt?
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.