Recept: Vermicelli in melk

29 mei 2018
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)

Voor de Surinaamse Sherida is ramadan een vrolijke en kleurrijke maand, maar ook een van bezinning en van de emoties de vrije loop laten. De Islam is haar passie en dat draagt ze óók uit met het koken van een energierijk gerecht met dadels, rozijnen en vermicelli in melk, dat in haar familie al van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Ingrediënten voor Vermicelli in melk

Ingrediënten 

  • 1 pak extra fijne vermicelli of 250 g vermicelli 
  • 1 l melk 
  • 250 g gehakte en ontpitte dadels 
  • 100 g pruimen 
  • Gehakte pistache noten 
  • Gehakte amandelen 
  • Gehakte Walnoten 

 

Aan de slag

  1. 1

    De vermicelli licht bruin roosteren. 

  2. 2

    Melk aan de kook brengen met de gehakte dadels en pruimen. 

  3. 3

    Vermicelli toevoegen als de melk kookt. 

  4. 4

    Ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje de vermicelli gaar koken. 

  5. 5

    De vermicelli serveren met de gehakte noten. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter