Zomerwild carpaccio van reebok

Chef-kok Leon en sommelier Milton bezoeken in Leerdam de pruimenboomgaard van fruittelers Teun en Lies Weverwijk en leren alles over pruimenport. Leon maakt hier een heerlijk gerecht bij met Reebok.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    rugfilet van een reebok
  • 2
    pruimen
  • bosje kervel
  • bosje peterselie
  • 1 dl
    pruimensoort
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • klein handje geraspte oude Hollandse kaas (bv. een Olde Remeker)
  • paar takjes eetbare plantjes, bv. vogelmuur, Oost-Indische kers en een beetje rode mede
  1.  Kruid de reebokfilet. Bak deze kort rondom goudbruin (wel nog mooi rood van binnen). Laat het vlees afkoelen in de koelkast.

  2.  Hak de kruiden fijn en rol het vlees er door heen. Snij de pruimen in kleien blokjes.

  3. Doe de pruimenport in een pan en laat dit inkoken tot ongeveer 1/3e. Doe de olijfolie, azijn en de in blokjes gesneden pruimen erbij. 

  4. Dresseren: snij de reebokfilet in dunne plakjes en dresseer op het bord.

     

  5. Kruid met een beetje peper en zout en verdeel de afgekoelde vinaigrette over de dun gesneden plakjes vlees.

  6. Maak het gerecht af met wat geraspte oude kaas, olijfolie en wat eetbare bloemen en plantjes.

     

  7. Serveer met een gekoeld glas pruimenport.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.