Zomerwild carpaccio van reebok

9 september 2016
Stilstaand beeld van Zomerwild  carpaccio van reebok

Chef-kok Leon en sommelier Milton bezoeken in Leerdam de pruimenboomgaard van fruittelers Teun en Lies Weverwijk en leren alles over pruimenport. Leon maakt hier een heerlijk gerecht bij met Reebok.

4 personen
Ingrediënten
  • 1 rugfilet van een reebok
  • 2 pruimen
  • Bosje kervel
  • Bosje peterselie
  • 1 dl pruimenport
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Klein handje geraspte oude Hollandse kaas (bv. een Olde Remeker)
  • Paar takjes eetbare plantjes, bv. vogelmuur, Oost-Indische kers en een beetje rode mede

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

     Kruid de reebokfilet. Bak deze kort rondom goudbruin (wel nog mooi rood van binnen). Laat het vlees afkoelen in de koelkast.

  2. 2

     Hak de kruiden fijn en rol het vlees er door heen. Snij de pruimen in kleien blokjes.

  3. 3

    Doe de pruimenport in een pan en laat dit inkoken tot ongeveer 1/3e. Doe de olijfolie, azijn en de in blokjes gesneden pruimen erbij. 

  4. 4

    Dresseren: snij de reebokfilet in dunne plakjes en dresseer op het bord.

     

  5. 4

    Kruid met een beetje peper en zout en verdeel de afgekoelde vinaigrette over de dun gesneden plakjes vlees.

  6. 5

    Maak het gerecht af met wat geraspte oude kaas, olijfolie en wat eetbare bloemen en plantjes.

     

  7. 6

    Serveer met een gekoeld glas pruimenport.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter

Ook lekker om te maken

  1. Recept
    Stilstaand beeld van Salade van zalm en kaffir limoen
    10 februari 2017

    Salade van zalm en kaffir limoen

    Bij de bierbrouwerij van de 23-jarige Tommie maakt Leon een salade van zalm en kaffir.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Flammkuchen en courgettesoepje
    6 februari 2017

    Flammkuchen en courgettesoepje

    Sharon maakt een Elzasser Flammkuchen. Daarbij serveert zij een snel courgettesoepje en een heerlijke tomatensap

  3. Recept
    Stilstaand beeld van Duurzaam: salade van kruiden en daslook-risotto
    6 oktober 2015

    Duurzaam: salade van kruiden en daslook-risotto

    Een gezonde salade van kuiden. En een daslook-risotto.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Tiramisu met bitterkoekjes
    28 september 2016

    Tiramisu met bitterkoekjes

    Sharon maakt een van haar favoriete gerechten: tiramisu met bitterkoekjes.

  5. Recept
    Stilstaand beeld van Hazelnootschuimgebak
    30 maart 2016

    Hazelnootschuimgebak

    Chef-kok Ramon Brugman leeft zich uit op patisserie: hij maakt hazelnootschuimgebak.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Kreeft met antiboise van tomaat
    20 april 2016

    Kreeft met antiboise van tomaat

    Je eigen eten vangen en er een prachtig gerecht van maken. Alain doet het in Zeeland, met kreeft!

  7. Recept
    Stilstaand beeld van Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes
    6 mei 2016

    Broodje leverworst met gekarameliseerde sjalotjes

    Leon combineert twee ambachtelijke lekkernijen tot een smakelijke snack: bier en worst.

  8. Recept
    1 juni 2017

    Gevulde wijnbladeren (Yaprak Sarma) met Turkse yoghurt

    ''Tijdens de ramadan kan ik de hele avond van die wijnbladeren snoepen.'' Gedurende de ramadan...

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Walnotenolie
    22 februari 2017

    Walnotenolie

    Ad van Lamoen is één van de molenaars van de historische watervluchtmolen in Heeswijk-Dinther. Hij maakt walnotenolie; alles wordt op de ouderwetse manier gedaan.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Winter BBQ
    28 december 2016

    Winter BBQ

    Alain leert van Kees en Lesley dat je ook in de winter prima buiten kun barbecueën. Met een aangepaste barbecue maakt Alain een lekker gerecht.

  11. Recept
    Stilstaand beeld van Kalfslever met radicchio salade
    8 maart 2017

    Kalfslever met radicchio salade

    Alain is bij jam makers Mirjam en Angela. Hij kookt een gerecht dat past bij één van de hun jams.

  12. Recept
    Stilstaand beeld van Gepofte zoete aardappel
    16 mei 2016

    Gepofte zoete aardappel

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare vegetarische maaltijd met gepofte zoete aardappel...

  13. Recept
    Stilstaand beeld van Hollandse slagroomtaart
    16 februari 2017

    Hollandse slagroomtaart

    Als opgeleid patissier vindt Ramon het heerlijk om een mooie taart te bakken. Hij maakt een échte Hollandse ouderwetse slagroomtaart.

  14. Recept
    Stilstaand beeld van Ratatouille met gevulde Içli Köfte
    27 september 2016

    Ratatouille met gevulde Içli Köfte

    Alain en Suheyla koken samen een Turks-Mediterraans gerecht. Ratatouille met een Içli Köfte en een bulgursalade.

Pagina's