Recept: Zomerwild carpaccio van reebok

9 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Zomerwild  carpaccio van reebok

Chef-kok Leon en sommelier Milton bezoeken in Leerdam de pruimenboomgaard van fruittelers Teun en Lies Weverwijk en leren alles over pruimenport. Leon maakt hier een heerlijk gerecht bij met Reebok.

4 personen
Ingrediënten voor Zomerwild carpaccio van reebok
  • 1 rugfilet van een reebok
  • 2 pruimen
  • Bosje kervel
  • Bosje peterselie
  • 1 dl pruimenport
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Klein handje geraspte oude Hollandse kaas (bv. een Olde Remeker)
  • Paar takjes eetbare plantjes, bv. vogelmuur, Oost-Indische kers en een beetje rode mede

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

     Kruid de reebokfilet. Bak deze kort rondom goudbruin (wel nog mooi rood van binnen). Laat het vlees afkoelen in de koelkast.

  2. 2

     Hak de kruiden fijn en rol het vlees er door heen. Snij de pruimen in kleien blokjes.

  3. 3

    Doe de pruimenport in een pan en laat dit inkoken tot ongeveer 1/3e. Doe de olijfolie, azijn en de in blokjes gesneden pruimen erbij. 

  4. 4

    Dresseren: snij de reebokfilet in dunne plakjes en dresseer op het bord.

     

  5. 4

    Kruid met een beetje peper en zout en verdeel de afgekoelde vinaigrette over de dun gesneden plakjes vlees.

  6. 5

    Maak het gerecht af met wat geraspte oude kaas, olijfolie en wat eetbare bloemen en plantjes.

     

  7. 6

    Serveer met een gekoeld glas pruimenport.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter