Zomerwild carpaccio van reebok

chef-kok
Leon Mazairac
104recept
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
2 personen

Chef-kok Leon en sommelier Milton bezoeken in Leerdam de pruimenboomgaard van fruittelers Teun en Lies Weverwijk en leren alles over pruimenport. Leon maakt hier een heerlijk gerecht bij met Reebok.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    rugfilet van een reebok
  • 2
    pruimen
  • bosje kervel
  • bosje peterselie
  • 1 dl
    pruimensoort
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • klein handje geraspte oude Hollandse kaas (bv. een Olde Remeker)
  • paar takjes eetbare plantjes, bv. vogelmuur, Oost-Indische kers en een beetje rode mede

Bereiding

  1. 1

     Kruid de reebokfilet. Bak deze kort rondom goudbruin (wel nog mooi rood van binnen). Laat het vlees afkoelen in de koelkast.

  2. 2

     Hak de kruiden fijn en rol het vlees er door heen. Snij de pruimen in kleien blokjes.

  3. 3

    Doe de pruimenport in een pan en laat dit inkoken tot ongeveer 1/3e. Doe de olijfolie, azijn en de in blokjes gesneden pruimen erbij. 

  4. 4

    Dresseren: snij de reebokfilet in dunne plakjes en dresseer op het bord.

     

  5. 5

    Kruid met een beetje peper en zout en verdeel de afgekoelde vinaigrette over de dun gesneden plakjes vlees.

  6. 6

    Maak het gerecht af met wat geraspte oude kaas, olijfolie en wat eetbare bloemen en plantjes.

     

  7. 7

    Serveer met een gekoeld glas pruimenport.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!