4 minuten

Verse pasta met nori, buffelmozzarella en romige mascarpone

Binnen een half uur ultiem comfortfood op tafel! Verse tagliatelle met nori, buffelmozzarella en tomaat, romige mascarpone en pittige Spaanse pepertjes. Een verrassende twist op een klassiek gerecht waar alle smaken samen komen: umami, room met lekker veel pit. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 gr
    tomaten
  • 1
    rode ui
  • 4 tenen
    knoflook
  • 150 gr
    mascarpone
  • 2
    groente bouillonblokjes
  • 200 gr
    verse pasta
  • 1
    Spaanse peper
  • 2
    volle handen verse nori
  • 1
    buffelmozzarella
  • zadenmix naar smaak
  • olijfolie
  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaten en verhit wat olie in een wok.

  2. Fruit de uien en knoflook aan en voeg de tomaten toe. Bak het ongeveer 2 minuten.

  3. Snijd de Spaanse peper fijn en voeg toe aan de pan. Snijd ondertussen de nori in stukken van 1 cm groot en bak het kort mee.

  4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg de mascarpone toe. Kook het heel even tot het dikker wordt en de mascarpone gesmolten is.

  5. Voeg de pasta toe en meng goed door elkaar.

  6. Maak de borden op en maak het af met een stukje buffelmozzarella, een beetje olijfolie, wat zaadjes en de Spaanse peper.

  7. Geniet van je heerlijke pasta met nori!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda