Verse pasta met nori, buffelmozzarella en romige mascarpone
Binnen een half uur ultiem comfortfood op tafel! Verse tagliatelle met nori, buffelmozzarella en tomaat, romige mascarpone en pittige Spaanse pepertjes. Een verrassende twist op een klassiek gerecht waar alle smaken samen komen: umami, room met lekker veel pit.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 grtomaten
-
1rode ui
-
4 tenenknoflook
-
150 grmascarpone
-
2groente bouillonblokjes
-
200 grverse pasta
-
1Spaanse peper
-
2volle handen verse nori
-
1buffelmozzarella
-
•zadenmix naar smaak
-
•olijfolie
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de tomaten en verhit wat olie in een wok.
-
Fruit de uien en knoflook aan en voeg de tomaten toe. Bak het ongeveer 2 minuten.
-
Snijd de Spaanse peper fijn en voeg toe aan de pan. Snijd ondertussen de nori in stukken van 1 cm groot en bak het kort mee.
-
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg de mascarpone toe. Kook het heel even tot het dikker wordt en de mascarpone gesmolten is.
-
Voeg de pasta toe en meng goed door elkaar.
-
Maak de borden op en maak het af met een stukje buffelmozzarella, een beetje olijfolie, wat zaadjes en de Spaanse peper.
- Geniet van je heerlijke pasta met nori!