4 minuten

Vietnamese vegetarische loempia’s met pindadip

Deze Vietnamese loempia's met zelfgemaakte pindadip zijn lekker, betaalbaar én zo klaar! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt ze vegetarisch, dus bomvol groenten en met lekker veel knapperige taugé.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • Voor de groente vulling
    1
    pak loempia vellen
  • 100 gr
    taugé
  • 50 gr
    glasnoedels
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    prei
  • 1
    wortel
  • 1
    rode peper
  • 3
    eetlepels sojasaus
  • 2
    eetlepels rijstazijn
  • 1 cm
    vers geraspte gember
  • Voor de pindasaus
    150 gr
    pinda's
  • 100 ml
    kokosmelk
  • 100 ml
    water
  • 1
    citroen of limoen
  • 1
    halve rode peper
  • 2
    plakjes verse gember
  • 3
    eetlepels rijstazijn
  • 1,½
    eetlepel bruine suiker
  • zout naar smaak
  • Benodigdheden
    1
    frituurpan met olie
  1. Kook de glasnoedels in een pan met water. Snijd vervolgens de wortel in mooie lange slierten, doe dit ook bij de prei.  

  2. Snijd de knoflook, verse gember en de rode peper klein, voor extra pit kun je bij de rode peper de zaadjes erin laten. 

  3. Haal de glasnoedels uit het warme water en laat dit afkoelen in een kommetje met koud water.

  4. Zet een wokpan op het vuur, doe daar een klein beetje olie in en laat de pan goed warm worden. Voeg daar vervolgens de knoflook en de rode peper aan toe en roer het goed door. Daarna kunnen de wortel, de prei en wat five spice kruiden (anijs, kaneel, kruidnagel, gember en venkel) erbij.

  5. Voeg de taugé en rijstazijn toe, voor een frissere smaak.

  6. Laat de glasnoedels goed uitlekken en voeg dit toe in de pan. Roer het geheel goed door zodat alle smaken intrekken.

  7. Om de loempia's te gaan rollen gebruik je een loempia vel, leg deze als een gedraaid vierkant neer en vul het midden met de vulling.

  8. Maak het loempia vel aan de buitenzijdes vochtig met een kwastje en water. Zodat het vel goed aan elkaar blijft plakken.

  9. Dan vouw je het eerst over de vulling heen. Trek het vervolgens strak naar de vulling. Nu kunnen beide zijkanten naar binnen. Rol het geheel dan ook weer strak op, want hoe strakker hoe beter. 

  10. De loempia's kunnen tussen de 3-5 minuten gebakken worden op 180 graden.

  11. Maak de pindasaus, door de pinda's fijn te malen tot het een soort puree wordt.

  12. Zet een pan water met kokosmelk, suiker en gesneden gember aan de kook. Voeg daarna de pinda puree toe. Roer dit goed glad.

  13. Voeg daar het citroensap, de fijn gesneden rode peper en een beetje zout toe. Roer het geheel goed door.

  14. Laat de saus even zachtjes pruttelen en haal dan de pan van het vuur.

  15. Laat het geheel een beetje afkoelen en roer er nog 2 eetlepels soja saus doorheen. Doe het vervolgens in een kommetje en strooi er nog wat gehakte pinda’s overheen voor de aankleding.

  16. Geniet van de Vietnamese loempia's!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets