8 minuten

Chinese loempia met loempiasaus

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbare maaltijd en omdat het Chinees nieuwjaar is, maakt hij een Chinese loempia met de -naar eigen zeggen- lekkerste loempiasaus!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten beslag voor het velletje
    800 ml
    water
  • 400 g
    bloem
  • 1 tl
    zout
  • 1
    ei
  • 200 g
    kippendijen
  • 400 g
    taugé
  • 1
    prei
  • 1/2
    winterpeen
  • 2
    eieren
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1
    stuk verse geraspte gember
  • 2 el
    oestersaus
  • 1 el
    suiker
  • 2 el
    rijstwijn
  • 1 el
    sesamolie
  • zout en peper
  • Ingrediënten loempiasaus
    5
    stuks rode pepers
  • 3
    uien
  • 4
    tenen knoflook
  • 200 ml
    water
  • 120 ml
    azijn
  • 100 g
    suiker
  • 3 el
    gember siroop
  • 1 el
    aardappelzetmeel
  1. Roer het water, de meel, het zout en het ei goed door elkaar en haal het beslag door een zeef. 

  2. Laat het twee uur in de koelkast staan. 

  3. Haal het wat van het beslag af en roer goed door. 

  4. Bak nu een pannenkoek in een koekenpan maar laat ze niet verkleuren. 

  5. Bewaar ze tussen theedoeken.

  6. Snij dan de kip in dunne slierten. 

  7. Maak de wok heet. Doe er de sesamolie in en bak de kip hier in samen met de kerriepoeder, oestersaus en de geraspte gember. 

  8. Haal alles uit de wok. Doe hier dan gelijk de twee eieren in en roer ze door. 

  9. Voeg de kip weer toe en haal uit de pan. 

  10. Zet een pan water op met een klein beetje zout. 

  11. Was de taugé.

  12. Schil de wortel en rasp deze in dunne slierten. 

  13. Snij de prei fijn. 

  14. Blancheer de wortel en de prei ongeveer 1 minuut. 

  15. Voeg dan de taugé toe voor ongeveer 30 seconden en giet alles af. 

  16. Spoel de groenten gelijk koud onder de kraan.

  17. Laat ze goed uitlekken. 

  18. Dep de groenten een beetje droog met een doek. 

  19. Meng nu de groenten met de kip en het ei en breng op smaak met de rijstwijn, suiker, zout en peper

  20. Leg een loempia-vel op een theedoek. 

  21. Leg in het midden een beste hoeveelheid vulling. 

  22. Vouw de loempia dicht als een envelop en kwast met een beetje beslag telkens de naden dicht.  

  23. Doe de frituurolie in de wok en laat heet worden tot 180 graden. 

  24. Frituur de loempia aan beide kanten een paar minuten. 

  25. Laat hem uit lekken op keukenpapier. 

  26. Prik met een satéprikker een gaatje aan de zijkant, zodat de olie er goed uit kan lopen.

  27. Voor de loempiasaus, snij je de uien en knoflook fijn. 

  28. Haal de zaadlijsten uit de pepers en snij ook de pepers fijn. 

  29. Fruit de ui en knoflook even aan in een klein scheutje olie. 

  30. Voeg ook de pepers toe. Blus het geheel af met het water en de azijn. 

  31. Doe de suiker en de gember siroop erbij en breng aan de kook. 

  32. Laat even zachtjes doorkoken. Maak een papje van het zetmeel met koud water en bind de saus af. 

  33. Laat goed afkoelen.

  34. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets