

Maak Jetske's sweet chilisaus
Het meest populaire verzoeknummer onder de smaakmakers: sweet chilisaus! Zoet, zuur, pittig en lekker bij snackjes of door een saus. Binnen een half uurtje staat 'ie vers op tafel en je doet er heel lang mee! Overtuigd? Aan de slag!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
Voor een klein (jam) potje1-2Rode pepers (deels of helemaal zonder zaadjes om het minder pittig te maken)
-
4tenen knoflook
-
1 elgeraspte gember
-
80 mlwater
-
80 mlrijst azijn
-
1-2 elsuiker (naar smaak)
-
Voor het maizena papje1 tlmaizena
-
1-2 elwater
-
We gaan beginnen! Doe alle ingrediënten, behalve de maizena en het water, in een steelpannetje en laat even 10 minuten op zacht vuur koken. Tussen door roeren en proeven.
-
Maak het maizena papje in een aparte kom. Als het papje klaar is, roer je het door ingrediënten van de chilisaus tot het wat ingedikt is. Haal dan het pannetje van het vuur af. Laat het afkoelen en giet in een steriel potje.
-
In de koelkast is jouw zelfgemaakte saus zeker een paar weken houdbaar! Twijfel je? Goed kijken, ruiken, proeven!
- Geniet van je zelfgemaakte sweet chilisaus!!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
