Vis uit de houtoven

In een Rotterdams restaurant heeft Leon een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Verder werkt hij met wat er is. Dat beperkt het aanbod zou je denken doordat seizoensgroenten niet altijd voorhanden zijn. Maar Remco is niet voor één gat te vangen: met speciale technieken kan hij het hele jaar door alle smaken gebruiken die hij wenst. Hij laat niets verloren gaan.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    stukken schelvis of heek of een andere Nederlandse vis uit het seizoen.
  • 200 g
    peterseliewortel
  • 8
    radijsjes
  • wat postelein
  • een beetje vogelmuur
  • 4
    lente uitjes
  • 2
    verse augurken
  • wat azijn en olie
  1. Typisch voor de stijl van restaurant Dertien is dat zij alles bereiden op houtvuur.

     

  2. Smeer de vis in met wat olie en kruid met peper en zout. Gaar geleidelijk in de houtoven.

     

  3. De lente ui en de radijsjes gaan op de houtgrill.

     

  4. Snij de augurk in dunne plakjes en maak deze samen met de vogelmuur en postelein aan met wat olie en azijn.
     

  5. Serveer de vis met de geroosterde groenten in een diepe kom en werk af met wat de komkommer en vogelmuur postelein salade.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.