7 minuten

Vlotte ovenschotel met groente en gehaktballetjes

Een ovenschotel met aardappel, broccoli, kaas en smeuïge gehaktballetjes is populair. Dat snappen wij wel, want terwijl de oven het werk doet, heb jij lekker je handen vrij! Snel, gemakkelijk en smaakvol tafelen dus! 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de ovenschotel
    400 g
    aardappelen
  • 400 g
    gehakt naar keuze
  • 300 g
    broccoli
  • 2 el
    paneermeel
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1 tl
    grove mosterd
  • 2
    stuks prei
  • 100 g
    crème fraîche
  • 200 g
    kookroom
  • 2 tl
    kerriepoeder
  • 3
    eieren
  • 150 g
    geraspte kaas
  • 2
    klontjes boter
  • 1
    bosje platte peterselie
  • peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en spoel deze schoon onder koud stromend water. Kook ze ongeveer 20 minuten beetgaar. Snijd de ui, peterselie en de knoflook fijn en doe deze bij de gehakt. Voeg wat mosterd, nootmuskaat en zout toe. Maak het gehakt smeuïg met een eitje en voeg de paneermeel toe. Meng dit door en kneed balletjes van de gehakt. 

  2. Doe wat olie en een klontje roomboter in een koekenpan en bak deze in ongeveer vier minuten goudbruin. Haal de aardappels uit het water. Snijd de broccoli in stukken en blancheer deze in het kookwater van de aardappelen. Spoel de broccoli af met koud water.

  3. Neem een ruime ovenschaal, vet deze in met een klontje roomboter. Snijd de aardappel in schijfjes. Verdeel over de bodem van de ovenschaal de schijfjes aardappel en verspreid op de aardappelschijfjes de broccoli en de balletjes gehakt. Snijd de prei in plakjes en bak deze kort in een koekenpan. Verspreid de prei over de gehaktballetjes.

  4. Klop 2 eitjes los. Meng de eitjes door de kookroom. Voeg hier de kerriepoeder, zout en wat zwarte peper aan toe. Klop dit goed door. Verdeel de room over de ovenschaal, zorg er voor dat overal genoeg room zit. Bestrooi alles met kaas. Bak de ovenschotel af voor ongeveer een half uur.

  5. Maak de ovenschotel af met wat klodders crème fraîche, gesneden peterselie en wat nootmuskaat.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda