Tartaar van forel met kruidenolie en aardappelchips
Onze Alain maakt een feestelijk torentje met tartaar van gerookte forel, knapperige chips, frisse appel-bleekselderij salade en kruidenolie met basilicum en waterkers.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de tartaar van forel240 ggerookte forelfilet
-
200 gbleekselderij
-
1groene appel
-
1citroen
-
20 gkervel
-
1/3gekonfijte citroen
-
1 elolijfolie
-
2 elcrème fraîche
-
•aardappelchips
-
•zout
-
•peper
-
voor de groene olie30blaadjes basilicum
-
•een beetje waterkers
-
5 elolijfolie
-
1 tlsojasaus met yuzu
-
50 gpijnboompitten
-
Maak de forel schoon. Snijd de bleekselderij en de appel brunoise, in kleine blokjes. Hak de kervel grof. Doe de appel, bleekselderij en de kervel bij de forel. Voeg hier wat peper aan toe. Schep de crème fraîche hierbij en meng dit goed door. Voeg als laatst een beetje citroensap toe.
-
Voor de groene olie mix je de basilicum en de olijfolie. Pureer dit met een staafmixer voor ongeveer 4 minuten. Voeg een beetje waterkers toe en mix dit door de olijfolie. Doe hier ook de pijnboompitten bij en pureer deze ook. Als laatste voeg je de sojasaus erbij met wat zout en peper. Mix dit ook goed door de olie heen.
-
Doe een klein beetje van de foreltartaar op een plat bord. Hier leg je een plakje aardappelchips bovenop. Dit stapel je weer op met een beetje foreltartaar en aardappelchips. Doe dit drie keer. Schenk wat groene olie om de tartaar heen op het bord.
- Eet smakelijk!