
Vrijheidssoep: minestrone met boerenkool en witte bonen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt samen met Samuel Levie een bijzondere vrijheidsmaaltijd: minestrone soep met boerenkool, witte bonen, wortels en bleekselderij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
3 elolijfolie
-
3tenen knoflook
-
1prei
-
2wortels
-
2stengels bleekselderij
-
1courgette
-
175 grboerenkool of palmkool
-
2 eltomatenpuree
-
400 grblik tomaten (gepeld of in blokjes)
-
1 tlgedroogde oregano
-
1 tlgedroogde tijm
-
2laurierblaadjes
-
1snufje suiker
-
1,5 lgroente bouillon
-
400 grblik witte bonen
-
•zout en peper
-
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei, courgette, wortel en bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1-2 minuten mee.
-
Voeg dan het blik tomaten toe, samen met oregano, tijm, laurierblaadjes en een snufje suiker. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.
-
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de boerenkool/palmkool toe. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de kikkererwten of witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken. Haal de laurierblaadjes uit de soep. Roer de verse basilicum erdoor en/of gebruik dit als garnering.
-
Dit recept is ontwikkeld door Nationaal Comité 4 en 5 mei en Jet van Nieuwkerk.
- Geniet van de vrijheidssoep!