7 minuten

Croque madame en goedgevulde soep met witte bonen en spekjes

Gemakkelijk te maken én lekker betaalbaar; deze tosti met een spiegeleitje oftewel een croque madame! Onze chef Sharon de Miranda maakt dit recept met een goedgevulde soep met witte bonen en spekblokjes. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Voor de croque-madame
    4
    sneetjes oerbrood
  • 4 plakken
    kaas naar keuze
  • 25 g
    roomboter
  • 25 g
    bloem
  • 175 ml
    melk
  • 50 g
    geraspte kaas
  • koolzaadolie
  • 4
    eieren
  • 1 tl
    witte peper
  • Voor de witte bonensoep
    250 g
    droge witte bonen
  • 200 g
    kruimige aardappelen
  • 125 g
    gerookte spekblokjes
  • 1
    grote wortel
  • 1/4
    knolselderij
  • 1
    ui
  • 1 bosje
    bieslook
  • 1,5 l
    water
  • 2
    groente bouillonblokjes
  • witte peper
  • 100 g
    Griekse yoghurt
  1. Begin met het maken van de bonensoep. Laat de bonen een nacht weken in water. Giet de bonen af en spoel ze schoon. Kook de bonen in het water ongeveer 35 minuten. Snipper de ui en snijd de wortel in kleine stukjes. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook deze mee met de bonen voor ongeveer 20 minuten. Voeg de groente bouillonblokjes en de witte peper toe en laat het nog ongeveer 5 minuten koken.

  2. Ga in de tussentijd verder met het maken van het beslag voor de croque. Begin met het smelten van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en roer dit een halve minuut. Voeg al roerend de melk toe en laat het indikken. Vervolgens roer je de geraspte kaas erdoor. Het beslag is dan klaar.

  3. Verhit een koekenpan met koolzaadolie op middelhoog vuur. Schep met een grote lepel wat beslag in de pan. Leg daarop 1 plak kaas en daar bovenop 1 snee brood. Druk licht aan. Bak de croque aan beide kanten 3 minuten op middelhoog vuur. Het beslag moet goudbruin worden. Bak in een andere pan de spiegeleitjes en serveer de croque met een spiegeleitje erop.

  4. Bak in een koekenpan de spekjes goudbruin krokant. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Serveer de witte bonensoep met een eetlepel Griekse yoghurt, wat uitgebakken spekblokjes en een klein beetje bieslook.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.