Groentesnack van boerenkool met rode uitjes en knoflook
Boerenkool gebruiken we meestal voor een stamppot, maar je kan er nog veel meer mee. Chef-kok Geneal Harreman maakt er een groentesnack van! Hij stooft de boerenkool en voegt hier rode uitjes, knoflook en verschillende soorten kruiden aan toe. Perfect om te serveren bij rijst met tempeh of juist naast een gerecht met vis of vlees.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
1 stronkboerenkool
-
1/2rode ui
-
1knoflookteen
-
20 grplantaardige boter om mee te bakken
-
1 tlkaneel
-
1 tlkorianderzaad poeder
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
200 mlwater
-
Breek de takken af van de stronk en was ze goed, maak ze daarna ook weer goed droog met een theedoek of door ze even een kwartiertje uit te laten lekken in een vergiet.
-
Pak elke keer een tak en rits het blad er vanaf, leg ze allemaal in een kom. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
-
Verhit een pan op middelhoog vuur en laat het klontje boter smelten. Voeg de ui en knoflook toe en laat dit zachtjes even bakken.
-
Voeg de specerijen toe en roer het goed door. Voeg de helft van het water toe en daarna de boerenkool.
-
Giet de andere helft van het water over de boerenkool heen en dek de pan af. Breng op smaak met een beetje zout en opscheppen maar!
- Eet smakelijk!