Noedelsoep met paarse boerenkool
3 min

Noedelsoep met paarse boerenkool

Chef-kok Ramon maakt een pittige noedelsoep met paarse boerenkool en andere verse groenten. Heb jij boerenkool wel eens door je soep gehad?
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen 4
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 2
    wortels
  • 4
    bladeren paarse boerenkool
  • 1
    tatsoi
  • 1
    paksoi
  • 2
    kleine prei
  • 100 ml
    sojasaus
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 2 cm
    verse gember
  • 1
    rode peper
  • 1 el
    ketjap
  • 3
    plakken gedroogde noedels
  • 4 el
    krokante uitjes
  • zout en peper
  • een paar bladeren kelp (zeewier)
  • 1-2 l
    water
  1. Snijd de groenten fijn en was ze schoon. Snijd de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheutje olie. Voeg de wortel en de gemberpoeder toe en fruit even kort aan. Vul de pan met koud water, een paar blaadjes kelp, de prei, sojasaus, ketjap, fijn gesneden rode peper en de verse gember. Breng net niet aan de kook.

  2. Laat de soep 20 minuten net onder het kookpunt zachtjes trekken. Scheur de paarse boerenkool in stukken en voeg toe. Net als de gesneden paksoi en tatsoi.

  3. Voeg de noedels toe en roer ze na een minuut goed door. Laat ze 3 a 4 minuten meekoken. Proef of de soep op smaak is en serveer hem in een kommetje. Schep er wat krokante uitjes bovenop.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.