
Warme pumpkin spice chocolademelk
Hoe lekker is het om je eigen chocolademelk te maken? Chef-kok Ramon Brugman geeft er een heerlijke herfsttwist aan met pumpkin spice – een warme mix van kruiden die perfect past bij het seizoen.
Recept
Ingrediënten
-
Voor de chocolademix:150 grcacao
-
150 grpoedersuiker
-
100 grgeraspte pure chocolade
-
1 zakjevanille suiker
-
Voor de pumpkin spice mix:4 elkaneel
-
2 elgemberpoeder
-
2 tlnootmuskaat
-
1 tlpiment
-
1 tlkruidnagelpoeder
-
Snijd de pure chocolade in stukjes en rasp deze fijn. Doe alle ingrediënten van de chocolademix in een pot en schud deze goed door elkaar.
-
Vervolgens doe je ook alle ingrediënten van de pumpkin spice mix in een pot. Dit schud je ook goed door elkaar.
-
Breng de melk aan de kook en roer er twee eetlepels van de chocolademix doorheen. Voeg daarna een theelepel pumpkin spice toe en roer goed door. Schenk de warme chocolademelk in een leuke mok en maak het af met een flinke toef slagroom en een beetje geraspte chocolade.
- Geniet van je pumpkin spice chocolademelk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.