8 minuten

Winterse brocollisoep met pit

Deze broccolisoep van onze chef-kok Geneal Harreman is pure comfort in een kom: zacht, romig en vol van smaak. Maar de échte magie zit ’m in de toppings; gewokte groenten, knapperige cashewcroutons en een frisse citroen-crème fraîche. Perfect als verwarmend diner of luxe lunch.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de soep
    2
    broccoli's
  • 150 gr
    aardappelen
  • 100 gr
    spinazie
  • 2
    uien
  • 1
    teen knoflook
  • 100 gr
    roomboter
  • 200 ml
    volle melk
  • 200 ml
    kookroom
  • 400 ml
    groentebouillon
  • Voor de toppings
    2
    broccolistengels
  • 1
    rode paprika
  • 60 gr
    cashewnoten
  • 80 ml
    crème fraîche
  • 1
    citroen (zest + rasp)
  • kwart
    stokbrood of 2 dikke plakken zuurdesem
  • 4
    takjes oregano
  • 1
    teen knoflook
  1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een hoge pan met een scheut olie op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes aan. 

  2. Schil ondertussen de aardappel en snijd in dunne plakjes. Voeg de aardappel toe aan de pan. Snijd de broccoliroosjes los van de stengel en doe de roosjes erbij. Giet de groentebouillon in de pan, laat kort koken en voeg dan melk en kookroom toe. Laat de soep zachtjes pruttelen.

  3. Voeg de spinazie toe en pureer de soep glad met een blender of staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Halveer de broccolistengels en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een pan met olie op hoog vuur, wok de groenten kort en voeg de grofgehakte cashewnoten toe.

  5. Snijd het brood in blokjes en meng met olijfolie, zout en peper. Bak ze krokant in een koekenpan op laag vuur. Kneus de knoflook en bak deze mee, samen met de takjes oregano voor extra aroma. 

  6. Meng de crème fraîche met citroenzest en een beetje citroensap tot een gladde, frisse saus. Schep de soep in kommen, verdeel de gewokte groenten en croutons erover en maak af met een lepel citroen-crème fraîche.

  7. Geniet van je broccolisoep!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal