Winterse brocollisoep met pit
Deze broccolisoep van onze chef-kok Geneal Harreman is pure comfort in een kom: zacht, romig en vol van smaak. Maar de échte magie zit ’m in de toppings; gewokte groenten, knapperige cashewcroutons en een frisse citroen-crème fraîche. Perfect als verwarmend diner of luxe lunch.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
Voor de soep2broccoli's
-
150 graardappelen
-
100 grspinazie
-
2uien
-
1teen knoflook
-
100 grroomboter
-
200 mlvolle melk
-
200 mlkookroom
-
400 mlgroentebouillon
-
Voor de toppings2broccolistengels
-
1rode paprika
-
60 grcashewnoten
-
80 mlcrème fraîche
-
1citroen (zest + rasp)
-
kwartstokbrood of 2 dikke plakken zuurdesem
-
4takjes oregano
-
1teen knoflook
-
Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een hoge pan met een scheut olie op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes aan.
-
Schil ondertussen de aardappel en snijd in dunne plakjes. Voeg de aardappel toe aan de pan. Snijd de broccoliroosjes los van de stengel en doe de roosjes erbij. Giet de groentebouillon in de pan, laat kort koken en voeg dan melk en kookroom toe. Laat de soep zachtjes pruttelen.
-
Voeg de spinazie toe en pureer de soep glad met een blender of staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
-
Halveer de broccolistengels en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een pan met olie op hoog vuur, wok de groenten kort en voeg de grofgehakte cashewnoten toe.
-
Snijd het brood in blokjes en meng met olijfolie, zout en peper. Bak ze krokant in een koekenpan op laag vuur. Kneus de knoflook en bak deze mee, samen met de takjes oregano voor extra aroma.
-
Meng de crème fraîche met citroenzest en een beetje citroensap tot een gladde, frisse saus. Schep de soep in kommen, verdeel de gewokte groenten en croutons erover en maak af met een lepel citroen-crème fraîche.
- Geniet van je broccolisoep!!