
Winterse worteltaart en koffie met gember
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een prachtige worteltaart met heel veel worteltjes, frisse gember, kaneel en krenten. Ze maakt er natuurlijk een lekker drankje bij. Dit keer geen watertje, maar een bakkie koffie met room en gember en dus flink wat pit!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
Voor de worteltaart:250 gzelfrijzend bakmeel
-
125 gdonkere basterdsuiker
-
250 ggeraspte wortel
-
3eieren
-
120 ggesmolten roomboter
-
50 gverse gember
-
½ tlnootmuskaat
-
½ tlkruidnagelpoeder
-
1 tlkaneel
-
•citroen rasp en een scheutje citroensap
-
1handje krenten
-
Voor de topping:150 groomkaas
-
100 gongezouten roomboter
-
150 gpoedersuiker
-
Benodigheden:•springvorm 24 cm doorsnede
-
•mixer
-
•rasp
-
Voor de winterse koffie:1kop koffie
-
1 tldonkere basterdsuiker
-
•wat geraspte gember
-
1eetlepel roomkaas
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Dan smelt je de roomboter in een klein pannetje en vet je de bakvorm in met wat boter.
-
Klop de eieren los in een ruime mengkom voeg de suiker eraan toe en meng dit tot een romige massa.
-
Roer de gesmolten roomboter door het eiermengsel en zeef het meel en de kruiden erdoorheen.
-
Hak de gember fijn en roer dit door het beslag heen, samen met de geraspte wortel en de schil en het sap van 1 citroen. Voeg een handje krenten toe.
-
Schenk het beslag in een springvorm en bak de taart in 35 minuten af.
-
Mix met een mixer de roomboter zacht en romig en voeg er vervolgens lepel voor lepel de roomkaas aan toe.
-
Tot slot voeg je de poedersuiker aan het kaasmengsel toe.
-
Haal de taart uit de oven en laat het even afkoelen voordat je de taart uit de springvorm haalt.
-
Smeer de topping over de taart en natuurlijk kan je het versieren met zoete dingen of met wat citroenrasp, maar Sharon doet er alleen nog wat kaneel over en dan is de carrot cake klaar!
- Geniet van je zelfgemaakte worteltaart!
