Worteltaart met pistache en chocoladekrullen
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 10-
350 gramwortel
-
150 mlzonnebloemolie
-
120 gramdonkere basterdsuiker
-
3verse eieren
-
80 gramrozijnen
-
100 gramgedroogde pruimen
-
1 tlkaneel
-
1 tlnootmuskaat
-
1/2 tlwitte peper
-
1/2 tlkardemom
-
1/2 tlsteranijs
-
14 grambakpoeder
-
240 grambloem
-
Voor de frosting:250 grammascarpone
-
100 grampoedersuiker
-
1citroen
-
1mandarijn of sinaasappel
-
Voor de decoratie:•pistachenootjes
-
•chocoladekrullen
-
Verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Schil en rasp de wortel. Doe deze samen met de zonnebloemolie, basterdsuiker en verse eieren in een beslagkom. Meng alles met elkaar.
-
Snijd de gedroogde pruimen fijn en meng deze samen met de rozijnen met het beslag.
-
Voeg vervolgens de kaneel, nootmuskaat, witte peper, kardemom en steranijs toe bij de bloem.
-
Meng dan de bloem (inclusief alle specerijen) door het geheel en klop 1 a 2 minuten op de hoogste stand. Voeg dan nog het bakpoeder toe.
-
Vet een taartblik in en stort het beslag hier in. Bak de carrot cake op 150 graden, ongeveer 50 a 60 minuten.
-
Keer na het bakken het blik om en laat de carrot cake afkoelen met het blik er bovenop.
-
Meng de mascarpone met de poedersuiker en het citroensap.
-
Rasp er wat schil van mandarijn of sinaasappel door. Blijf roeren tot het en beetje luchtig wordt. Smeer een dikke laag op de afgekoelde carrot cake.
-
Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de carrot cake. Beleg met de chocoladekrullen.
- Eet smakelijk!