7 minuten

Worteltaart met pistache en chocoladekrullen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een kruidige worteltaart. De taart is extra lekker gemaakt met frosting, pistachenootjes en chocoladekrullen!
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 10
  • 350 gram
    wortel
  • 150 ml
    zonnebloemolie
  • 120 gram
    donkere basterdsuiker
  • 3
    verse eieren
  • 80 gram
    rozijnen
  • 100 gram
    gedroogde pruimen
  • 1 tl
    kaneel
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1/2 tl
    witte peper
  • 1/2 tl
    kardemom
  • 1/2 tl
    steranijs
  • 14 gram
    bakpoeder
  • 240 gram
    bloem
  • Voor de frosting:
    250 gram
    mascarpone
  • 100 gram
    poedersuiker
  • 1
    citroen
  • 1
    mandarijn of sinaasappel
  • Voor de decoratie:
    pistachenootjes
  • chocoladekrullen
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  2. Schil en rasp de wortel. Doe deze samen met de zonnebloemolie, basterdsuiker en verse eieren in een beslagkom. Meng alles met elkaar.

  3. Snijd de gedroogde pruimen fijn en meng deze samen met de rozijnen met het beslag.

  4. Voeg vervolgens de kaneel, nootmuskaat, witte peper, kardemom en steranijs toe bij de bloem.

  5. Meng dan de bloem (inclusief alle specerijen) door het geheel en klop 1 a 2 minuten op de hoogste stand. Voeg dan nog het bakpoeder toe.

  6. Vet een taartblik in en stort het beslag hier in. Bak de carrot cake op 150 graden, ongeveer 50 a 60 minuten.

  7. Keer na het bakken het blik om en laat de carrot cake afkoelen met het blik er bovenop.

  8. Meng de mascarpone met de poedersuiker en het citroensap.

  9. Rasp er wat schil van mandarijn of sinaasappel door. Blijf roeren tot het en beetje luchtig wordt. Smeer een dikke laag op de afgekoelde carrot cake.

  10. Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de carrot cake. Beleg met de chocoladekrullen.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.