Witlofstamppot met maïs, gorgonzola en gestoofde champignons
Onze chef-kok Sharon maakt een stamppot met maïs, gestoofde champignons en romige gorgonzola.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de stamppot500 gkruimige aardappels
-
6stronken witlof
-
20 groomboter
-
200 gcrème fraîche
-
•½ el grove mosterd
-
•snufje nootmuskaat
-
1bosje bieslook
-
100 ggekookte maiskorrels
-
Voor het stoofpotje800 gchampignons
-
100 mlcalvados
-
1bosje platte peterselie
-
100 ggorgonzola
-
1ui
-
10 groomboter
-
Begin met het bereiden van de witlofstamppot. Schil en was de aardappelen schoon. Snijd deze door vieren en kook de aardappels gaar.
-
Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Neem de helft van de roomboter en bak de witlof kort in een koekenpan, ongeveer 2 minuten.
-
Stamp de aardappels tot puree samen met de crème fraîche, mosterd, roomboter en een snufje nootmuskaat.
-
Snij de bieslook fijn en roer deze door de puree samen met de gebakken witlof en de maiskorrels.
-
Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan met de roomboter, totdat ze glazig zijn.
-
Snij de champignons door vieren en voeg ze bij de gebakken ui totdat ze goudbruin zijn. Blus de champignons af met de calvados en laat het 2 minuten op middelhoog vuur stoven.
-
Verspreid de gorgonzola erover en laat het vervolgens nog 3 minuten stoven.
-
Als laatste hak je de peterselie fijn en voeg je deze eraan toe. Serveer de stamppot met daarbij wat van de gestoofde champignons met calvados en gorgonzola.
- Geniet van je witlofstamppot!