Orzo met broccoli, feta en gegrilde paprika
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gorzo
-
1rode ui
-
1tomaat
-
2tenen knoflook
-
700 mlgroentebouillon
-
1broccoli
-
100 ggroene pitloze olijven
-
100 gzwarte pitloze olijven
-
250 gfeta
-
4rode puntpaprika's
-
1Spaanse peper
-
•zeezout
-
•olie
-
Voor de gazpacho1komkommer
-
3 elGriekse yoghurt
-
700 mlkoude groentebouillon
-
1/2ui
-
100 gmais
-
Benodigdheden•Keukenmachine, grillpan
-
Snij de broccoli in roosjes en snij de stronk in stukken. Blancheer de roosjes in de groentebouillon en laat de stronk nog even doorkoken. Als de stukken stronk ook gaar zijn, haal je deze uit de bouillon en zet je deze weg. Bewaar de bouillon.
-
Snipper de rode ui en hak de tenen knoflook fijn. Snij de tomaat in blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in een hapjespan. Roer de orzo en de tomaat erbij en na 1 minuut roeren, schenk je de groentebouillon (waar je net de broccoli in hebt gekookt) in de pan. Laat dit ongeveer 8 minuten gaarkoken. Houd het goed in de gaten en roer het zo nu en dan door.
-
Verwarm een grillpan met een klein beetje olijfolie. Snij de puntpaprika’s horizontaal doormidden en grill ze aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Maak het af met een klein beetje zeezout.
-
Maak in de tussentijd de gazpacho van komkommer. Snij de komkommer in stukken. Mix de komkommer, de stronk van de broccoli, de Griekse yoghurt, de koude groentebouillon en een halve ui in een keukenmachine tot een egale massa. Serveer met wat mais!
-
Als de orzo klaar is, voeg je de olijven, de gegrilde paprika, de overgebleven ui, wat gesneden Spaanse peper (naar smaak) en de geblancheerde broccoli toe. Als laatste voeg je de blokjes fetakaas toe aan de orzo.
- Eet smakelijk!