Wortel-courgettesoep met pizza

packshot
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
403 personen
Sharon maakt een wortel-courgettesoep en voor de bite serveert ze daar knapperige minipizza's bij.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 2
    courgettes
  • 2
    wortels
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 4 cm
    gember
  • 2 el
    groentebouillonpoeder (of 1 blokje groentebouillion)
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 1 tl
    komijnzaadpoeder
  • 400 ml
    water
  • 350 ml
    kokosmelk
  • olie
  • Voor de mini-pizza’s
    12
    pitabroodjes
  • 1
    rode ui
  • 50 g
    rucola
  • 200 g
    geraspte kaas
  • 1 el
    Italiaanse kruiden
  • pitloze groene olijven
  • 200 g
    champignons
  • 2
    paprika’s
  • knoflookpoeder
  • olie
  • 1
    ui
  • 5
    tomaten
  • 4 teentjes
    knoflook
  • 1 dl
    rode wijn
  • 1 el
    groentebouillonpoeder
  • benodigdheden
    staafmixer

Bereiding

  1. 1

    Snij de courgettes en wortels in kleine stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Rasp de gember en verhit een ruime soeppan met een scheutje olie. Bak het uitje, knoflook en de gember glazig en voeg vervolgens de stukjes groenten toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg dan het water, de kokosmelk en de bouillonpoeder toe. Laat de soep dan zo’n 20 minuten koken op laag vuur tot de groenten goed zacht zijn geworden. 

  2. 2

    In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden. Maak de tomatensaus. Snij de ui in stukken en maak de knoflooktenen schoon. Bak dit 1 minuutje in een steelpan met een scheutje olie. Snij de tomaten in 6 partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje eraan toe. Laat dit 2 minuten pruttelen. 

  3. 3

    Besmeer de bovenzijde van de pitabroodjes met de tomatensaus en bestrooi het met geraspte kaas. Beleg de pizza’s met wat ui, champignons, paprika en olijven. Wanneer je de pita's hebt belegd, plaats je ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je ze 15 minuten af.

  4. 4

    Als de soep 20 min heeft gekookt, pureer je de soep met de staafmixer tot een egale soep. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!