7 minuten

Romige wortel-courgettesoep met knapperige mini pizza's

Onze chef-kok Sharon de Miranda vult de tafel in 30 minuten. Ze maakt een wortel-courgettesoep met daarnaast knapperige minipizza's met olijven en champignons. Lekker!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 2
    courgettes
  • 2
    wortels
  • 1
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 4 cm
    gember
  • 2 el
    groentebouillonpoeder (of 1 blokje groentebouillion)
  • 1 tl
    gemalen korianderzaad
  • 1 tl
    gemalen komijnzaad
  • 400 ml
    water
  • 350 ml
    kokosmelk
  • olie
  • Voor de mini-pizza’s
    12
    pitabroodjes
  • 1
    rode ui
  • 50 g
    rucola
  • 200 g
    geraspte kaas
  • 1 el
    Italiaanse kruiden
  • pitloze groene olijven
  • 200 g
    champignons
  • 2
    paprika’s
  • knoflookpoeder
  • olie
  • 1
    ui
  • 5
    tomaten
  • 4 teentjes
    knoflook
  • 1 dl
    rode wijn
  • 1 el
    groentebouillonpoeder
  • benodigdheden
    staafmixer
  1. Snij de courgettes en wortels in kleine stukjes. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Rasp de gember en verhit een ruime soeppan met een scheutje olie. Bak het uitje, knoflook en de gember glazig en voeg vervolgens de stukjes groenten toe. Bak ze op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Voeg dan het water, de kokosmelk en het bouillonpoeder toe. Laat de soep zo’n twintig minuten koken op laag vuur tot de groenten zacht zijn geworden. 

  2. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden. Maak de tomatensaus. Snij de ui in stukken en maak de knoflooktenen schoon. Bak dit 1 minuut in een steelpan met een scheutje olie. Snij de tomaten in zes partjes en bak ze twee tot drie minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje eraan toe. Laat dit twee minuten pruttelen. 

  3. Besmeer de bovenzijde van de pitabroodjes met de tomatensaus en bestrooi het met geraspte kaas. Beleg de pizza’s met ui, champignons, paprika en olijven. Wanneer je de pita's hebt belegd, plaats je ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je ze vijftien minuten af.

  4. Als de soep twintig min heeft gekookt, pureer je de soep met de staafmixer tot een egale soep. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.