Hollandse snert

Hollandse snert voor de koude dagen

De winter is begonnen. Niets zo lekker als een dampende kom erwtensoep op een koude dag! Onze chef Ramon Brugman maakt een heerlijke traditionele snert. Ga jij hem ook maken?

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 250 g
    spliterwten
  • 100 g
    gerookt spek
  • 1
    worst
  • 250 g
    schouderkarbonade
  • 1 l
    water
  • 2
    uien
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    wortel
  • 1
    prei
  • 1/4
    knolselderij
  • 2
    aardappels
  • 2 blaadjes
    laurier
  • 1/2 bos
    peterselie
  • 1/2 bos
    selderij
  • zout en peper
  • Extra
    roggebrood
  • katenspek
  1. Snijd de uien en zet deze op met het water, spek, de spliterwten en de karbonade. Laat dit ongeveer een uur koken. 

  2. Haal de karbonade dan uit de pan en snijd deze net als alle groenten in kleine blokjes. Roer de spliterwten goed door zodat ze uit elkaar vallen en er een groene soep ontstaat. 

  3. Kook de gesneden groenten en de rookworst 30 minuten mee. Haal de worst uit de pan en snijd deze in plakjes. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de gesneden kruiden toe. Maak er een roggebroodje met katenspek bij.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.