8 min

Chinese Tayersoep met gerookte kip

Sharon maakt Chinese Tayersoep met gerookte kip. En als deze gepeperde soep je iets te gortig wordt, maakt ze koekjes van amandelspijs om het af te blussen.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de soep
    2 l
    water
  • 5
    Chinese tayerknollen (te koop bij sommige supermarkten en toko)
  • 1
    tomaat
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    madame Jeanette
  • 300 g
    gerookte kip
  • 5
    pimentkorrels
  • 1
    laurierblad
  • 2
    takjes selderij
  • 5
    tayerbladeren (te koop bij toko)
  • 1 dl
    kokosmelk
  • 2
    bouillonblokjes
  • 200 g
    gekookte rijst
  • Voor de koekjes van amandelspijs
    300 g
    amandelspijs
  • 1
    eidooier
  • 3 el
    suiker
  • Benodigdheden
    •
    Ovenschaal
  1. Schil en snij de tayerknollen in stukken. Hak de gerookte kip in stukken. Snij de tomaat in partjes en de ui in halve ringen. Zet het water op het vuur met de gerookte kip, ui, tomaat, knoflook, pimentkorrels en laurierblad. Kook dit ongeveer 10 minuten. Voeg nu ook de in stukken gesneden tayerknollen en selderij toe aan de bouillon en kook de soep in een half uur gaar.

  2. Kook de laatste 5 min de madame Jeanette mee. (Pas op dat de peper niet kapot gaat!) Snij de tayerbladeren fijn en roer deze door de soep. Voeg de kokosmelk toe en de soep is klaar.

  3. Serveer de soep uit in een kom, met een kommetje gekookte rijst erbij en leg de gekookte madame Jeanette in een schaaltje erbij voor de liefhebber.

  4. Als je iets te veel madame Jeanette op hebt, dan zijn amandelspijskoekjes een uitkomst. Verkruimel het amandelspijs en kneed de eidooier er goed doorheen tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Rol hier 2 staven van die overal even dik zijn. Rol de staven door de suiker tot ze overal gelijkmatig besuikerd zijn. Laat de staven een half uurtje in de koelkast rusten.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de staven in plakken van 2 cm dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg de koekjes erop en bak deze 10 min goudbruin. Laat ze goed afkoelen en dan aanvallen!

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.