7 minuten

Wraps met aubergine en een frisse paprikaspread

Lekker snel op tafel! Maak deze wraps met aubergine, paprikaspread, een kleurrijke linzensalade en gepofte tomaatjes. Smullen!

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de wraps:
    4
    grote wraps
  • 1
    aubergine
  • snufje zwarte peper
  • 1 el
    komijnzaadpoeder
  • 1/2 el
    korianderzaadpoeder
  • 1 el
    paprikapoeder
  • 1 tl
    kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl
    kaneelpoeder
  • snufje cayennepeper
  • snufje nootmuskaat
  • 3 el
    olie
  • zeezout
  • een paar blaadjes sla
  • Voor de paprikaspread:
    3
    rode puntpaprika’s
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    rode ui
  • 50 gram
    pinda's
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1/2
    citroen
  • 1/2 dl
    olijfolie
  • Voor de gepofte cherrytomaatjes:
    200 gram
    cherrytomaatjes
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • zeezout
  • olijfolie
  • Voor de linzensalade:
    190 gram
    linzen
  • 15 gram
    koriander
  • 1/2
    citroen
  • 1
    rode ui
  • 3 el
    olijfolie
  • 1
    komkommer
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Begin met het maken van de aubergines. Meng de specerijen door de 3 el olie. Snijd de aubergines in reepjes van ongeveer 2 cm dik. Meng de kruidenolie goed door de aubergines en verdeel dit in een ovenschaal.

  3. Bak de aubergines vervolgens 10 tot 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

  4. Ga daarna verder met het maken van de paprikaspread. Zet de oven nu op 200 graden. Leg de paprika’s en Spaanse peper op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en rooster ze ongeveer 20 minuten.

  5. Haal de paprika's uit de oven, laat ze even afkoelen en verwijder dan het velletje en de zaadjes.

  6. Snijd de ui grof en maak de knoflooktenen schoon. Rooster de ui en knoflook 10 minuten in de oven op 200 graden.

  7. Snijd de paprika in grove stukken. Doe ze samen met de Spaanse peper in de keukenmachine en voeg het sap van een halve citroen toe, 4 el olijfolie, de pinda’s en de geroosterde ui en knoflook. Mix dit tot een mooie spread.

  8. Ga verder met de gepofte tomaatjes. Prik de tomaatjes in en marineer ze met wat olijfolie, zout naar smaak en de oregano. Verspreid de tomaatjes in een ovenschaal en bak ze 10 minuten af in de oven.

  9. Spoel de linzen schoon en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en plaats ze in een ruime kom.

  10. Snipper de ui, snijd de komkommer in blokjes en snijd de koriander fijn. Voeg alle ingrediënten toe bij de linzen en breng het op smaak met het sap van de halve citroen, olijfolie en wat zout naar smaak.

  11. Smeer de wraps in met de paprikaspread en voeg wat sla toe. Verdeel de aubergine erop. Rol de wraps op en snijd schuin doormidden.

  12. Geniet van je wraps!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.