Boekweitwraps met hummus
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekkere en snelle maaltijd voor vier personen. Met boekweitmeel maakt ze wraps en daar gaat dan kikkererwtenpasta (hummus) in. Ze serveert er gegrilde groenten bij, waaronder courgette, aubergine en paprika. Verder nog een heerlijke maiskolf en volgens Sharons recept een bijpassende drankje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 ggeweekte kikkererwten
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
1citroen
-
1 eltahin
-
1Spaanse peper
-
•zout
-
•olijfolie
-
1courgette
-
1aubergine
-
2gele paprika's
-
200 gchampignons
-
Ingrediënten voor de wraps300 gboekweitmeel
-
6 dlwater
-
4teentjes knoflook
-
2takjes rozemarijn
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Ingrediënten voor de maiskolven4maiskolven
-
•melk
-
•roomboter
-
•zout
-
We beginnen met de boekweitwraps. Hak de knoflook en de rozemarijn zo fijn mogelijk.
-
Meng het boekweitmeel met het water tot een egale massa en voeg de gehakte rozemarijn, knoflook, peper en het zout eraan toe.
-
Bak in een koekenpan de wraps met wat olijfolie goudbruin.
-
Voor de hummus kook je de kikkererwten gaar volgens de verpakking.
-
Als de kikkererwten gaar zijn, doe je deze in de keukenmachine samen met de 2 teentjes knoflook, tahin, Spaanse peper, sap van de citroen en de kruiden. Pureer dit tot een egale massa met wat olijfolie en wat zout naar smaak.
-
Ga nu verder met de groenten. Snij de courgette, champignons en aubergine in plakken en gril deze in de grillpan gaar. Snij ook de paprika, maar laat deze rauw.
-
Maak de maiskolven schoon en kook deze in de melk gaar. Dit duurt ongeveer 15 min en let op kook de mais zonder zout, want dit maakt de mais taai. Serveer de maiskolven uit met wat roomboter en zout.
- Eet smakelijk!