Recept: Boekweitwraps met hummus

11 december 2017
Waardeer: 
(Totaal: 16 stemmen)
Stilstaand beeld van Boekweitwraps met hummus
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekkere en snelle maaltijd voor vier personen. Met boekweitmeel maakt ze wraps en daar gaat dan kikkererwtenpasta (hummus) in. Ze serveert er gegrilde groenten bij, waaronder courgette, aubergine en paprika. Verder nog een heerlijke maiskolf en volgens Sharons recept een bijpassende drankje.
4 personen

Ingrediënten voor Boekweitwraps met hummus

Ingrediënten​ voor de hummus en gegrilde groenten:

  • 500 gr geweekte kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 citroen
  • 1 el tahin
  • 1 Spaanse peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 gele paprika’s
  • 200 gr champignons

Ingrediënten  voor de wraps:

  • 300 gr boekweitmeel
  • 6 dl water
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Ingrediënten​ voor de maiskolven:

  • 4 maiskolven
  • melk
  • roomboter
  • zout

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    We beginnen met de boekweitwraps. Hak de knoflook en de rozemarijn zo fijn mogelijk.

  2. 2

    Meng het boekweitmeel met het water tot een egale massa en voeg de gehakte rozemarijn, knoflook, peper en het zout eraan toe.

  3. 3

    Bak in een koekenpan de wraps met wat olijfolie goudbruin.

  4. 4

    Voor de hummus kook je de kikkererwten gaar volgens de verpakking.

  5. 5

    Als de kikkererwten gaar zijn, doe je deze in de keukenmachine samen met de 2 teentjes knoflook, tahin, Spaanse peper, sap van de citroen en de kruiden. Pureer dit tot een egale massa met wat olijfolie en wat zout naar smaak.

  6. 6

    Ga nu verder met de groenten. Snij de courgette, champignons en aubergine in plakken en gril deze in de grillpan gaar. Snij ook de paprika, maar laat deze rauw.

  7. 7

    Maak de maiskolven schoon en kook deze in de melk gaar. Dit duurt ongeveer 15 min en let op kook de mais zonder zout, want dit maakt de mais taai. Serveer de maiskolven uit met wat roomboter en zout.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter