Zeewier kokertje met de smaken van het wad
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4 vellenBrickdeeg (bij de delicatessen winkel)
-
1 gzeewierpoeder
-
1 lvolle melk
-
1 lkarnemelk
-
3 gzout
-
•sap van een halve citroen
-
1ingelegde peer
-
3gekookte en gedroogde bietjes
-
1 bosjeweegbree
-
•een paar takjes duizendblad
-
•een paar bloemspruiten
-
4grote waddenoesters
-
1spuitzakje met kruidenmayonaise
-
•wat zeewier (blaasjeswier)
-
1 dleiwit
-
Maak van het eiwit en het zeewierpoeder een massa. (sla licht op)
-
Snij de vellen brickdeeg in de rechte stukken bij en smeer met een kwast in met de eiwit zeewier massa.
-
Rol rondom een afgezaagde RVS of koperen kokertje wat goed is ingevet. Rol niet te strak anders krijg je het kokertje er slecht af.
-
Laat de kokertjes afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje.
-
Maak ondertussen de ricotta. Kook hiervoor de melk en karnemelk en voeg, zout en citroensap toe.
De melk gaat dan scheiden. Giet de massa heel zachtjes door een gaasdoek en laat het afkoelen.
-
Meng een deel van de ricotta met wat heel fijn gesneden bietjes.
-
Steek de oesters open en laat ze op een zeefje uitlekken.
-
Hak de oesters fijn en meng met het overige deel van de ricotta.
-
Zorg dat beide massa's mooi en glad zijn en vul spuitzakken met de vulling.
-
Vul de kokertjes om en om met de vulling.
-
Leg ze vast op en bord met een beetje kruiden mayonaise.
-
Spuit bovenop de koker een laagje kruiden mayonaise.
-
Garneer de "Waddenkoker" af met alle in klein stukjes gesneden zeewier en ingelegde peer.
- Eet smakelijk!