12 minuten

Zelfgemaakte bagels met cream cheese, gerookte zalm en avocado

Chef-kok Ramon Brugman laat zijn bakkunsten weer zien. Hij maakt zelf bagels met daarbij eigengemaakte cream cheese en gerookte zalm.
Gerecht Vis
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 21 g
    verse gist
  • 20 g
    suiker
  • 260 ml
    lauw warm water
  • 500 g
    bloem
  • 4 g
    zout
  • 1
    ei
  • sesam en maanzaad (om over de bagels te strooien)
  • 200 g
    roomkaas
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    citroen
  • 0,5
    bos dille
  • 0,5
    bos bieslook
  • 0,5 tl
    uienpoeder
  • paar druppels tabasco
  • 1
    handje veldsla
  • 200 g
    gerookte zalm
  • 1
    avocado
  • zout en peper
  1. Voor het deeg van de bagels meng je 21 gram verse gist, 20 gram suidker, 260 ml lauw warm water, 500 gram bloem en 4 gram zout. Kneed er in ongeveer 10 minuten een soepel en elastisch deeg van. Maak er daarna een bol van en leg het afgedekt op een warme plek om 1 uur te rijzen.

  2. Na een uur rijzen verdeel je het deeg in 8 stukjes en maak je er bolletje van waarbij je in het midden van het deeg een gaatje maakt. Leg ze op een bakplaat en laat ze afgedekt 20 minuten rijzen.

  3. Breng een pan water aan de kook en zet de oven aan op 220 graden. Als het water kookt zet je het vuur zacht en laat je de bagel in het water zakken. Kook hem ongeveer 2 minuten per kant.

  4. Haal ze voorzichtig uit het water en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  5. Schei het eitje en bestrijk de bagels met het eiwit. Bestrooi het met sesam en maanzaad en bak de bagels in ongeveer 18 minuten gaar op 220 graden.

  6. Doe 200 gram roomkaas in een kom. Snij de knoflook, dille en bieslook super fijn. Doe dit bij de roomkaas met ½ theelepel uienpoeder en meng alles door elkaar. Maak het op smaak met tabasco, wat citroensap en zout en peper en roer tot het luchtig wordt.

  7. Beleg de bagel met cream cheese, wat veldsla, gerookte zalm en een paar plakjes avocado.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.