gnocchi
8 min

Zelfgemaakte gnocchi met ham, prei en parmezaan

Italianen houden ook van aardappels, maar dan als gnocchi! De pieper maakt een transformatie naar verrukkelijk klein hapje. Erg lekker met Ramon's eigengemaakte saus met prei, licht rokerige boeren achterham en Parmezaanse kaas. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de gnocchi
    1 kg
    kruimige aardappelen
  • 2
    eidooiers
  • 300 g
    bloem
  • zout
  • benodigdheden
    grote pan
  • stamper
  • grote kom
  • voor de saus
    olijfolie
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 2
    prei
  • 3
    dikke plakken boeren achterham
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1/2
    bosje dragon
  • 150 ml
    room
  • 100 g
    geraspte Parmezaan
  • zout
  • peper
  • benodigdheden
    sauspan
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar, stoom ze goed droog. Scheid alvast de eidooiers. Snijd de ham en de prei, terwijl de aardappels aan het koken zijn. Wanneer deze gaar zijn pureer je ze en laat je ze iets afkoelen.

  2. Haal de aardappelpuree door een zeef. Voeg de bloem, eidooiers en een beetje zout toe en meng tot er een deeg bal ontstaat. Snijd het deeg in gelijke delen en rol ze in wat bloem tot een staafje. Snijd hier korte stukjes van ongeveer 3 cm lang. Haal deze over een vork om er een ribbeltje in te maken.

  3. Maak de saus. Snipper de ui en knoflook.  Zet alles aan in een klontje boter. Voeg de prei toe. Als de prei gaar is voeg je de room toe. Hak de kruiden fijn en voeg samen met de ham toe aan de saus. 

  4. Doe de gnocchi in een pan met kokend water met wat zout. Als ze gaan drijven zijn ze gaar en schep je ze uit de pan in de pan met saus. Als de saus dik genoeg is, doe je de gnocchi erbij samen met de geraspte Parmezaan. Breng het op smaak met zout en peper.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.