8 minuten

Japanse gyoza met edamame boontjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt gebakken dumplings: niet de Chinese, maar de Japanse variant. Gevuld met kip en verse gember. Gyoza met edamame boontjes doen het uitstekend als snack!
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 pak
    gyoza vellen
  • 300 g
    kippendijen
  • 1 el
    sesamolie
  • 3 el
    sojasaus
  • 3 tenen
    knoflook
  • 2 à 3 cm
    verse gember
  • 1/2
    rode peper
  • 1/4 bosje
    bieslook
  • 1/2 bosje
    bosui
  • 1 tl
    sambal
  • zout
  • 300 g
    edamame boontjes uit de diepvries
  • Voor de saus
    100 ml
    sojasaus
  • 1
    limoen
  • 1/2
    peper
  1. Je begint met het klaarmaken van de vulling voor de gyoza. Snijd de kippendijen in kleine stukjes, zodat het bijna gehakt is. Je kunt dit ook met een keukenmachine doen. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg dit aan de gesneden kip toe. Hak de bieslook en bosui in kleine stukjes. Voeg dit aan de kip toe en breng op smaak met sesamolie, sojasaus, sake, sambal en zout.

  2. Nu kan het vullen van de gyoza beginnen. Neem een gyoza vel en leg deze in de palm van je hand. Leg een ruime theelepel van het kip-mengsel in het midden van het vel. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw de gyoza nu dicht door de onderkant op de bovenkant te leggen. Goed aanduwen. Nu kun je een mooi randje maken door plooitjes te vouwen in de rand. Herhaal dit tot alle vellen op zijn.

  3. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een beetje olie. Zodra de olie warm is leg je de gyoza in de pan en bak je tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg 3 eetlepels water aan de pan en doe vervolgens de deksel erop. Na 2 à 3 minuten zijn ze gaar en haal je de deksel eraf. Dan bak je de gyoza tot ze lekker krokant zijn.

  4. Dan nu nog de edamame boontjes. Breng een pan water aan de kook met een eetlepel zout. Kook de boontjes 3 tot 5 minuten. Als de boontjes bevroren zijn, dan kook je ze 2 à 3 minuten langer. Giet ze af en serveer ze warm bij de gyoza.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.