Japanse gyoza met edamame boontjes
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 pakgyoza vellen
-
300 gkippendijen
-
1 elsesamolie
-
3 elsojasaus
-
3 tenenknoflook
-
2 à 3 cmverse gember
-
1/2rode peper
-
1/4 bosjebieslook
-
1/2 bosjebosui
-
1 tlsambal
-
•zout
-
300 gedamame boontjes uit de diepvries
-
Voor de saus100 mlsojasaus
-
1limoen
-
1/2peper
-
Je begint met het klaarmaken van de vulling voor de gyoza. Snijd de kippendijen in kleine stukjes, zodat het bijna gehakt is. Je kunt dit ook met een keukenmachine doen. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg dit aan de gesneden kip toe. Hak de bieslook en bosui in kleine stukjes. Voeg dit aan de kip toe en breng op smaak met sesamolie, sojasaus, sake, sambal en zout.
-
Nu kan het vullen van de gyoza beginnen. Neem een gyoza vel en leg deze in de palm van je hand. Leg een ruime theelepel van het kip-mengsel in het midden van het vel. Maak de randen nat met een beetje water. Vouw de gyoza nu dicht door de onderkant op de bovenkant te leggen. Goed aanduwen. Nu kun je een mooi randje maken door plooitjes te vouwen in de rand. Herhaal dit tot alle vellen op zijn.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur met een beetje olie. Zodra de olie warm is leg je de gyoza in de pan en bak je tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg 3 eetlepels water aan de pan en doe vervolgens de deksel erop. Na 2 à 3 minuten zijn ze gaar en haal je de deksel eraf. Dan bak je de gyoza tot ze lekker krokant zijn.
-
Dan nu nog de edamame boontjes. Breng een pan water aan de kook met een eetlepel zout. Kook de boontjes 3 tot 5 minuten. Als de boontjes bevroren zijn, dan kook je ze 2 à 3 minuten langer. Giet ze af en serveer ze warm bij de gyoza.
- Eet smakelijk!