Sashimi met wasabi en ingelegde gember
Dit is pas een fris Japans gerecht! Onze culinair expert Alain Caron combineert de pure smaken van fijngesneden Japanse gember en Nederlandse wasabi met verse tonijn, zalm, dorade, kabeljauw, langoustine en coquilles.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1klein stukje wasabi
-
150 gverse zalm
-
150 gverse tonijn
-
150 gkabeljauwfilet
-
150 gdorade
-
4langoustines (alleen de staarten)
-
4coquilles
-
40 ggari (ingelegde gember)
-
100 ggekookte rijst
-
1limoen
-
•olijfolie
-
•sojasaus
-
Rasp de wasabi. Snijd de zalm, tonijn, kabeljauwfilet en dorade in plakjes van 2 cm. Maak de langoustines schoon, verwijder het pantser en darmkanaal voorzichtig.
-
Brand de langoustinestaarten en coquilles kort aan met een brander. Kook de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen.
-
Rasp de limoen. Meng de rijst met wat limoenrasp, peper en zout en 1 eetlepel olijfolie.
-
Leg wat rijst in het midden van het bord. Gebruik hier eventueel een kookring voor. Leg de gesneden plakjes vis er omheen met een beetje geraspte wasabi, leg daar wat ingelegde gember naast en serveer met een bakje sojasaus.
- Eet smakelijk!