4 min

Sashimi met wasabi en ingelegde gember

Dit is pas een fris Japans gerecht! Onze culinair expert Alain Caron combineert de pure smaken van fijngesneden Japanse gember en Nederlandse wasabi met verse tonijn, zalm, dorade, kabeljauw, langoustine en coquilles.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    klein stukje wasabi
  • 150 g
    verse zalm
  • 150 g
    verse tonijn
  • 150 g
    kabeljauwfilet
  • 150 g
    dorade
  • 4
    langoustines (alleen de staarten)
  • 4
    coquilles
  • 40 g
    gari (ingelegde gember)
  • 100 g
    gekookte rijst
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  • sojasaus
  1. Rasp de wasabi. Snijd de zalm, tonijn, kabeljauwfilet en dorade in plakjes van 2 cm. Maak de langoustines schoon, verwijder het pantser en darmkanaal voorzichtig.  

  2. Brand de langoustinestaarten en coquilles kort aan met een brander. Kook de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen. 

  3. Rasp de limoen. Meng de rijst met wat limoenrasp, peper en zout en 1 eetlepel olijfolie.

  4. Leg wat rijst in het midden van het bord. Gebruik hier eventueel een kookring voor. Leg de gesneden plakjes vis er omheen met een beetje geraspte wasabi, leg daar wat ingelegde gember naast en serveer met een bakje sojasaus.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.