Zoete aardappelburger met courgette salade

Zoete aardappelburger met een salade van courgette (3)
7 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
193 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt zoete aardappelburgers en serveert die met whiskysaus, gebakken uien en een salade van courgette, gedroogde cranberries en munt. Lekker en vegetarisch.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 600 g
    zoete aardappelen
  • 6
    Italiaanse bollen
  • 3
    uien
  • 2
    eieren
  • 100 g
    fetakaas
  • 50 g
    rucola
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 25 g
    kokosrasp
  • 50 g
    havermout
  • olie
  • Ingrediënten whiskeysaus
    2 el
    whiskey
  • 4 el
    mayonnaise
  • 2 el
    ketchup
  • 2 el
    crème fraîche
  • 2 tl
    poedersuiker
  • Ingrediënten salade
    1
    courgette
  • 1
    rode ui
  • 1
    limoen
  • 100 g
    gezouten walnoten
  • 100 g
    gedroogde cranberries
  • 10
    blaadjes munt
  • olijfolie
  1. 1

    Schil en rasp de zoete aardappelen fijn, snipper 1 ui en hak de tenen knoflook fijn. 

  2. 2

    Kluts de eieren los. Meng de zoete aardappelen samen met de fetakaas, knoflook, ui, komijnzaad, eieren, kokosrasp, wat peper en zout én de havermout goed door elkaar. 

  3. 3

    Verhit wat olie in een koekenpan en vorm met je handen 6 burgers. 

  4. 4

    Bak de zoete aardappelburgers goudbruin op middelhoog vuur, beide kanten ongeveer 8 min bakken. 

  5. 5

    Snij de overige uien in ringen en bak deze goudbruin in een koekenpan met wat olie. Als de uien goudbruin zijn, voeg je er wat gesneden platte peterselie aan toe. 

  6. 6

    Dan ga ik verder met de whiskeysaus. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en de saus is klaar!

  7. 7

    Dan ga je verder met het maken van de salade. Schil met een dunschiller lange slierten van de courgette. Snij de rode ui in halve dunne ringen. Snij de munt fijn en hak de walnoten in kleine stukjes. 

  8. 8

    Meng alles door elkaar, samen met het sap de limoen, de gedroogde cranberries, wat olijfolie en een beetje peper en zout naar smaak.  

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!