Zoete Surinaamse maïzena koekjes en luchtige muffins
Een hardloper uit de Surinaamse keuken: zacht zoete maïzena koekjes met vrolijke gekleurde muisjes. Ze horen een beetje bleek te zijn, bak ze dus niet goudbruin. Dan smelten ze op je tong! Voor een stevige bite bak je ook wat vezelrijke havermout muffins bij met banaan en ahornsiroop.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de muffins150 g(glutenvrije) havermout
-
150 gmelk
-
2eieren
-
1 tlkaneelpoeder
-
•½ tl nootmuskaat
-
2rijpe bananen
-
2 tlbakpoeder
-
1 dlahornsiroop
-
6gedroogde pruimen
-
100 gpecannoten
-
Voor de Surinaamse maïzena koekjes200 gMaïzena
-
100 gboter
-
100 gsuiker
-
1nee
-
1 tlvanille essence
-
•gekleurde suikermuisjes
-
•snufje zout
-
Benodigdheden•muffinvormpjes
-
Begin met de Surinaamse maïzena koekjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden. Klop met een mixer de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de vanille essence, een snufje zout en het ei toe en mix totdat alles goed in het beslag is opgenomen.
-
Zeef de maïzena stapsgewijs bij het beslag en mix dit tot een mooie deegbal. Doe dit heel even met de mixer en kneed het vervolgens verder met de hand. Rol van de grote deegbal kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 2 cm.
-
Plaats de balletjes op een ovenplaat met een bakpapiertje. Druk de koekjes met een vork horizontaal en verticaal een beetje plat. Zorg voor een beetje maïzena op je vork, zo voorkom je dat de vork vast plakt aan het koekje. Strooi wat suikermuisjes over de koekjes en bak de koekjes vervolgens 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
-
Verwarm de oven voor op 190 graden voor de muffins, wanneer de koekjes uit de oven zijn. Mix alle ingrediënten, behalve de pecannoten, in de keukenmachine fijn.
-
Hak nu met een mes de pecannoten fijn en roer deze met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak deze 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!