Zomerse taco's met gebakken gamba's
Chef Ramon Brugman maakt een tex-mexgerecht waar je geen mooi weer voor nodig hebt, want dit brengt al meteen de zon in huis: taco's met salsa van rode ui, tomaat en komkommer, geserveerd met een frisse yoghurt-muntsaus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten taco’s1pakje taco shells (krokante)
-
2avocado's
-
20flinke gamba's
-
2citroenen
-
2tenen knoflook
-
2little gem sla
-
Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer1rode ui
-
2tomaten
-
•¼ komkommer
-
Ingrediënten salsa van rode ui, tomaat en komkommer1/4bosje koriander
-
1limoen
-
1mini blikje mais
-
•olijfolie, zout en peper
-
Ingrediënten yoghurt-muntsaus200 mlGriekse yoghurt (10% vet)
-
1teen knoflook
-
5blaadjes munt
-
1citroen
-
•zout en peper
-
Doe de taco's in de oven volgens de verpakking.
-
Snijd de sla en de avocado. Pel de gamba's en maak de knoflook schoon.
-
Laat een koekenpan goed heet worden en doe er een beetje olie in. Bak eerst de knoflook. Voeg dan de gamba's toe en als ze goed gebakken zijn knijp je er een beetje citroensap op. Breng op smaak met zout en peper.
-
Bouw de taco.
-
Snij de ui fijn.
-
Haal de zaadlijst uit de tomaat en komkommer en snij deze ook fijn.
-
Hak de koriander en meng alles met wat citroensap, olie, zout en peper.
-
Doe de yoghurt in een kom.
-
Maak van de knoflook een puree en hak de munt fijn.
-
Knijp de halve citroen uit en meng alles door elkaar.
-
Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!