Licht in de duisternis
De Schipperskerk van Marieke en Pierre in Sittard zorgt voor een beetje licht in de duisternis; Alain maakt een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst.
Aflevering in het kort
In de donkere dagen voor Kerstmis zorgt de Schipperskerk van Marieke en Pierre letterlijk voor een beetje licht in de duisternis. Van kaarsen, kerstbomen en een kerststal, tot feestelijk gedekte tafels. Elk jaar organiseren zij in hun woonhuis, de voormalige schipperskerk bij Sittard, een kerstdiner voor mensen die met kerst alleen zijn. * Volgende week is het kerst en Alain Caron zet een feestelijk, vegetarisch hoofdgerecht op tafel. Voor dit kerstmaal gebruikt hij waterkers, dat maar op één plek in Nederland wordt geteeld, namelijk in Ubbergen, aan de voet van het 'bronnenbos'. Het natuurlijke bronwater zorgt voor de ideale omstandigheden.
In deze aflevering
Knolselderij in zoutkorst met compot en waterkerssaus
Hoofdgerecht: Waterkers Ubbergen