Een oude slachterij in Leerdam is nu een woonhuis, Rosah pakt uit met Limburgse kweeperenlikeur, een regeneratieve boerderij met dieren en Rogier met uiteenlopende planten die familie zijn van elkaar.
33 minuten
Aflevering in het kort
Carin en Diederik zoeken een atypisch huis en vinden dat in een voormalige slachterij in Leerdam. Het stel valt voor de kubistische stijl met hoge plafonds. * Het is kweeperentijd. In Limburg maakt stoker Willem met deze bijna vergeten vruchten op ambachtelijke wijze likeur. Chef-kok Rosah mag proeven en maakt wat lekkers. * In Herwen bouwen Arjan en Martine aan een regeneratieve boerderij; Hongaarse wolvarkens en lakenvelders gedijen goed tussen de eetbare struiken en voedzame fruit-en notenbomen. * Rogier laat zien dat de meest uiteenlopende planten toch familie van elkaar kunnen zijn.
In deze aflevering
Kijken
Van oude slachterij naar sfeervol woonhuis in Leerdam
Kijken
Rosah pakt uit met Limburgse kweeperenlikeur
Kijken
Regeneratieve Boerderij vol dieren en eetbare struiken
Kijken
Rogier over uiteenlopende planten die familie zijn van elkaar
Recepten
Mini kaassoufflés met kweeperencompote en Limburgse likeur