3 minuten

Mini kaassoufflés met kweeperencompote en Limburgse likeur

Het is kweeperentijd in Limburg! Stoker Willem tovert de bijna vergeten vruchten om tot ambachtelijke likeur. Chef-kok Rosah van Schendelen laat zich inspireren en serveert er een bijpassende snack bij namelijk mini kaassoufflés.

Gerecht Drankje met alcohol
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • voor de kaassouffles
    200 gr
    kaas naar smaak
  • 200 gr
    paneermeel
  • 5
    plakken bladerdeeg
  • 2
    eieren
  • kweeperen gelei om erbij te serveren
  • kweeperen likeur om erbij te drinken
  • zonnebloemolie om te frituren
  1. Verhit de zonnebloemolie alvast voor tot een temperatuur van 180 graden.

  2. Snijd nu gelijkmatige plakjes kaas van circa 3cm bij 4cm groot en een halve centimeter dik. Snijd de bladerdeeg door de helft en trek voorzichtig los van het velletje. Draai om zodat de onderkant de bovenkant wordt. Deze kant blijft bij het sluiten beter plakken.

  3. Leg het plakje kaas op de onderste helft van de bladerdeeg en houd de randen vrij. Bestrijk de rand met een dun laagje geklutst ei en vouw de bladerdeeg goed dicht. Druk de randen even goed aan. Haal het kaaspakketje nu voorzichtig door het geklutste ei en bedek rondom met de paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is. Herhaal dit proces totdat je tien kleine kaassouffles hebt.

  4. Frituur ze direct met maximaal twee stuks tegelijk tot goudbruin. Dit duurt drie minuten. Serveer op een mooie kaasplank met de kweeperen gelei en een glaasje kweeperenlikeur om erbij te drinken.

  5. Wil je de kaassoufflés niet meteen opeten? Je kan de ongebakken kaassoufflés heel goed invriezen en op een later moment in vier minuten afbakken in de frituur.

  6. Eet en drink smakelijk!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.