woensdag

Aflevering van
5 februari 2020

Een zelfontworpen villa in Bilthoven, Alain kookt honderd procent plantaardig en Mieke Elekan laat zien dat kale bomen in de winter prachtig zijn.
Zelfontworpen villa Bilthoven
24 min

Aflevering in het kort

Julita en Theo hebben bijna elk huis waar ze hebben gewoond samen opgeknapt, maar een eigen huis ontwerpen en bouwen hadden ze nog niet gedaan. Toen de kans zich in Bilthoven voordeed, hebben ze die met beide handen aangegrepen. Eén ding was zeker: het hart van het huis moest de keuken worden. Daarnaast is het huis voorzien van alle comfort, waaronder een heuse wijnwand. * Culinair expert Alain Caron ontmoet op de Boerenmarkt in Amsterdam kok Alexander Gershberg. Alexander heeft Russische roots, volgde een dansopleiding in Nederland en is sinds acht jaar vegan chef in Nederland. Hij kookt honder procent plantaardig en is ervan overtuigd dat je ook als sporter heel goed je eiwitten uit plantaardige voeding kunt halen. 'Ik merkte als danser dat de plantaardige keuken volwaardige bronnen van proteïnen levert. Hele granen en peulvruchten, zoals bonen, linzen en erwten, zijn heel goede energieleveranciers!' Alain krijgt een heerlijke, vegan borsjt voorgeschoteld. * De winter saai? Helemaal niet! In de duinen van Santpoort-Noord laat natuurgids Mieke Elekan ons zien dat een frisse wandeling langs blote ofwel kale bomen in dit seizoen juist prachtig is. In de winter zie je een boom veel beter dan in de zomer wanneer er een blader- of dennendek overheen hangt. De structuur, het karakter, de kleur en de details van de takken en twijgjes. In de winter zie je een bos pas ècht. Als je leert kijken, wordt een wandeling in het bos hartje winter ineens véél leuker.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!