Borsjtsj
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
75 gkleine witte bonen
-
550 mlwater
-
3 elzonnebloemolie
-
2uien, in stukken gesneden
-
1middelgrote wortel, geraspt
-
1/2 tlzeezout
-
100 gtomatenpuree
-
1,5 lwater
-
2laurierblaadjes
-
1ui, in zijn geheel
-
2wortels, in zijn geheel
-
10hele knoflookteentjes met hun droge schil
-
2rode bieten, geraspt
-
2rode bieten, in stukken gesneden
-
1/4witte kool, in stukken gesneden
-
1/2middelgrote zoete aardappel, in stukken gesneden
-
1/2bloemkool, in roosjes gesneden
-
1,5 elzeezout
-
•versgemalen zwarte peper naar smaak
-
2 elahornsiroop
-
Kook de bonen samen met 540 ml water in een snelkookpan 45 minuten onder middelhoge druk.
-
Verhit olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak vijf minuten. Voeg de geraspte wortel toe en bak nog twee minuten. Voeg de geraspte biet, tomatenpuree en een ½ theelepel zout toe en bak vijf minuten. Voeg de bonen toe samen met hun kookwater, 1.5 liter water, de hele ui, de hele wortels, de tien knoflookteentjes en de laurierbladeren.
-
Draai het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Voeg de in stukken gesneden bieten toe.
-
Verlaag het vuur en laat het vijf minuten zachtjes koken. Voeg de kool en zoete aardappel toe en laat weer vijf minuten zachtjes koken. Voeg de bloemkool toe en kook nog tien extra minuten. Voeg de ahornsiroop, zout en peper toe en kook nog twee minuten.
- Eet smakelijk!