Vegan salade

culinair expert
Alain Caron
Vegan chef Amsterdam
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
15 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
20 personen
Culinair expert Alain Caron ontmoet op de Boerenmarkt in Amsterdam kok Alexander Gershberg. Alexander heeft Russische roots, volgde een dansopleiding in Nederland en is sinds acht jaar vegan chef in Nederland. Hij kookt honder procent plantaardig en is ervan overtuigd dat je ook als sporter heel goed je eiwitten uit plantaardige voeding kunt halen. 'Ik merkte als danser dat de plantaardige keuken volwaardige bronnen van proteïnen levert. Hele granen en peulvruchten, zoals bonen, linzen en erwten, zijn heel goede energieleveranciers!' Alain krijgt een heerlijke, vegan borsjt voorgeschoteld.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 350 g
    veldsla
  • 300 g
    kleine cantharellen
  • 2
    grote uien
  • 1
    peer
  • 3 el
    olijfolie extra vierge
  • 2 el
    balsamico
  • 1 el
    notenolie
  • het sap van een halve limoen
  • 150 g
    blauwe bessen (gesneden in 2 stukken)
  • 2 el
    gehakte peterselie
  • zout en peper
  1. 1

    Begin met het maken van de dressing. Meng de ingrediënten in een kleine kom: wat zout en peper uit de molen, de notenolie, het sap van de halve limoen, 1 el olijfolie, de gehakte peterselie en 2 el balsamico. Snij de blauwe bessen doormidden en voeg ze toe aan de dressing. Bewaar.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in ringen. Was de cantharellen en droog ze op keukenpapier. Bak eerst de uienringen met een beetje zout en peper in 2 el olijfolie, tot ze lichtbruin zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe dan de cantharellen erbij en bak alles nog 4 minuten. Bewaar het.

  3. 3

    Was de veldsla en pluk de bladen.

  4. 4

    Meng de gebakken cantharellen en uien met de veldsla en de dressing.

  5. 5

    Verdeel de sla over de borden, zodat je mooi alle ingrediënten kunt zien.

  6. 6

    Voeg op het laatst met behulp van een Japanse mandoline wat fijn gesneden plakjes peer eraan toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!