Vegan salade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 gveldsla
-
300 gkleine cantharellen
-
2grote uien
-
1peer
-
3 elolijfolie extra vierge
-
2 elbalsamico
-
1 elnotenolie
-
•het sap van een halve limoen
-
150 gblauwe bessen (gesneden in 2 stukken)
-
2 elgehakte peterselie
-
•zout en peper
-
Begin met het maken van de dressing. Meng de ingrediënten in een kleine kom: wat zout en peper uit de molen, de notenolie, het sap van de halve limoen, 1 el olijfolie, de gehakte peterselie en 2 el balsamico. Snij de blauwe bessen doormidden en voeg ze toe aan de dressing. Bewaar.
-
Pel de uien en snij ze in ringen. Was de cantharellen en droog ze op keukenpapier. Bak eerst de uienringen met een beetje zout en peper in 2 el olijfolie, tot ze lichtbruin zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Doe dan de cantharellen erbij en bak alles nog 4 minuten. Bewaar het.
-
Was de veldsla en pluk de bladen.
-
Meng de gebakken cantharellen en uien met de veldsla en de dressing.
-
Verdeel de sla over de borden, zodat je mooi alle ingrediënten kunt zien.
-
Voeg op het laatst met behulp van een Japanse mandoline wat fijn gesneden plakjes peer eraan toe.
- Eet smakelijk!