34 minuten

Aflevering in het kort

In een oude meelfabriek uit 1884 in Leiden maken Erik en Lia van een kale bouwval een ruime en sfeervolle loft, met eerbied voor het industriƫle erfgoed. * Met carnaval voor de deur is chef-kok Rosah in het Brabantse Oudenbosch. Hier bakt de 17-jarige Eline Nagelkerke worstenbroodjes die zijn uitgeroepen tot de allerlekkerste van Brabant. In de bakkerij van vader Jan leert Rosah wat Eline's worstenbroodje zo heerlijk maakt. * In het Gelderse Wezep wordt op traditionele wijze de productie van houten vaten in stand gehouden. Als een van de weinigen in Nederland beheerst het familiebedrijf van Jan Stijf het eeuwenoude ambacht van de kuiper.

In deze aflevering

Meelfabriek
Kijken

Van bouwval naar sfeervolle loft in een oude meelfabriek

Worstenbroodje
Kijken

De lekkerste worstenbroodjes van Brabant

Vakwerk Kuiperij
Kijken

Houten vaten op traditionele wijze geproduceerd

worstenbroodje
Recepten

Worstenbroodjes met piccalilly-mayo en paprikasalsa