Een oude meelfabriek is nu een sfeervolle loft, Rosah proeft de worstenbroodjes van de 17-jarige Eline, want die zijn uitgeroepen tot de allerlekkerste, en het eeuwenoude ambacht van de kuiper.
34 minuten
Aflevering in het kort
In een oude meelfabriek uit 1884 in Leiden maken Erik en Lia van een kale bouwval een ruime en sfeervolle loft, met eerbied voor het industriƫle erfgoed. * Met carnaval voor de deur is chef-kok Rosah in het Brabantse Oudenbosch. Hier bakt de 17-jarige Eline Nagelkerke worstenbroodjes die zijn uitgeroepen tot de allerlekkerste van Brabant. In de bakkerij van vader Jan leert Rosah wat Eline's worstenbroodje zo heerlijk maakt. * In het Gelderse Wezep wordt op traditionele wijze de productie van houten vaten in stand gehouden. Als een van de weinigen in Nederland beheerst het familiebedrijf van Jan Stijf het eeuwenoude ambacht van de kuiper.
In deze aflevering
Kijken
Van bouwval naar sfeervolle loft in een oude meelfabriek
Kijken
De lekkerste worstenbroodjes van Brabant
Kijken
Houten vaten op traditionele wijze geproduceerd
Recepten
Worstenbroodjes met piccalilly-mayo en paprikasalsa