Worstenbroodjes met piccalilly-mayo en paprikasalsa
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een worstenbroodje nog lekkerder door een topping te maken met piccalilly-mayo en paprikasalsa. Om je vingers bij af te likken én perfect voor Carnaval!
Recept
Ingrediënten
-
Worstenbroodje10worstenbroodjes
-
Voor de salsa3paprika's in diverse kleuren
-
20 grkleine augurken
-
20 grzoetzure rode ui
-
20 grAmsterdamse gele ui
-
•paar takjes peterselie
-
Voor de zoete saus100 mlahorn siroop
-
2 tlfijne milde mosterd
-
50 grgezouten roomboter
-
•snufje gerookte paprikapoeder
-
Piccalilly-mayonaise2 elpiccalilly
-
3 elmayonaise
-
Smeer de paprika's in met wat olie. Rooster ze totdat ze volledig geblakerd zijn. Dit kan door de paprika’s boven het vuur van het gasfornuis te houden en regelmatig te draaien. Ook kun je hier een gasbrander voor gebruiken.
-
Plaats de warme, zwarte paprika’s vervolgens in een kom en dek ze voor 15 minuten af met plastic folie. Door de stoom zullen de paprika’s meer garing krijgen en de zwarte laag zal loskomen.
-
Verwijder de folie en verwijder de zwarte laag met behulp van een mes. De paprika’s hebben nu een hele lekkere geroosterde smaak. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in fijne blokjes.
-
Snijd de kleine augurken fijn en ook de komkommer, rode en gele ui. Breng op smaak met zout, peper en fijngesneden peterselie. De salsa is nu klaar.
-
Maak nu een zoete saus door de ahorn siroop kort te verwarmen met de mosterd, roomboter en gerookte paprikapoeder. Meng ondertussen de piccalilly met de mayonaise.
-
Verwarm de worstenbroodjes even kort in de oven (zie verpakking voor de temperatuur) en snijd ze aan de bovenkant in met een mesje. Vouw de worstenbroodjes voorzichtig een beetje open en plaats ze op een feestelijke plank.
-
Garneer de broodjes met de kleurrijke salsa van paprika, frisse piccalilly mayonaise en de saus van ahorn en mosterd.
- Geniet van je worstenbroodjes!