In de woonkamer van Sanul en Denise kijkt ze je direct aan! Een betoverende muurschildering van de vrouw met het oranje potlood. De bewoners willen kleur in huis en zijn eerst op zoek naar een groot schilderij, maar komen uit bij deze fantastische schildering! Hoe hebben ze dit aangepakt?

Van Utrecht naar Zeist

Sanul en Denise Wilmer zijn beide physician assistant en inmiddels vijf jaar getrouwd. Ze wonen in dit voormalig winkelpand in Zeist, maar eigenlijk zochten ze een huis in Utrecht. Door de krappe woningmarkt kwamen ze hier terecht. Bij de eerste bezichtiging waren ze overtuigd: dit wordt het! Ze houden van een klassieke stijl, maar merken ook: wij willen kleur aanbrengen in huis. Waar te beginnen?

Kleur in de keuken

Sanul houdt enorm van koken en hij maakt voor Denise en vrienden de lekkerste gerechten. Daarom moest er ook een grote eettafel komen en krijgen de tegels in de keuken een frisse blauwe kleur. Behalve koken is Sanul een absolute koffie-fanaat. 'Ik heb vijf koffiemachines! Ik hou heel erg van koffie maken, dat is gewoon geweldig.' 

Loungen op het eiland

'We begonnen met een heel klassieke inrichting met veel bruin en wit. Ook de bank stond standaard tegen de raamkant, maar we wilden iets anders en gingen op zoek naar een modulaire bank', zeggen de bewoners. 'Het is echt een eiland!' Zo is het heerlijk genieten en loungen in de woonkamer met uitzicht op de televisie en de talloze fotolijstjes van hun bruiloft, familie en vrienden. Aan de andere kant van de kamer luistert Sanul graag muziek. Boven de bank, daar pronkt natuurlijk de muurschildering, waar Sanul en Denise ontzettend blij mee zijn.

Wat hangt er bij jou boven de bank?
  1. Helemaal niets eigenlijk 33% (1 stem)
  2. Een schilderij 33% (1 stem)
  3. Fotolijstjes 0% (0 stemmen)
  4. Ik zoek nog inspiratie 33% (1 stem)

Het verhaal achter de muurschildering

De vrouw op de schildering is gebaseerd op een klassiek Engels schilderij: 'A Young Woman and Her Little Boy', oorspronkelijk gemaakt in de 16e eeuw. 'Daar zagen wij een bewerking van. Met haar hoofd en een oranje potlood onder haar neus met dikkere lippen. Die vonden we heel mooi!', zeggen Denise en Sanul. 'We keken eerst naar een hele grote lijst voor een schilderij, maar dat leek nog te klein. Toen dachten we: een muurschildering kan ook.' Denise: 'Ik ben gaan zoeken en vond een schilder. Prachtig hoe dat ging! Binnen vijf dagen gelukt!'

Op zoek naar meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de leukste huizen en tips voor je interieur in je mailbox!

Sanul en Denise trouwen in stijl | Foto: Sheena Schouwink
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum