Interieurstylist Theo-Bert Pot gaat vandaag aan de slag met de woonkamer van Wanita. Ze woont met haar dochter van 5 maanden in een huurhuis, maar heeft geen budget om het in te richten. Theo-Bert gaat met een auto vol ingezamelde spullen bij haar langs om te helpen.

De woonkamer vóór de metamorfose:

Lief gebaar

Vanaf 15 mei komt KRO-NCRV met het initiatief ‘Lief gebaar’ in actie voor Nederlanders in armoede. Binnenstebuiten besteedt er in de week voorafgaand al aandacht aan. Om mensen te inspireren tot het maken van een lief gebaar naar iemand die het hard nodig heeft, gaat interieurstylist Theo-Bert Pot langs bij Wanita. De 28-jarige Wanita is een alleenstaande moeder en heeft geen geld om haar nieuwe huurhuisje in te richten.

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt op basis van input die Wanita hem al eerder heeft gegeven. Ze houdt heel erg van pasteltinten voor op de muren en dan juist de meubeltjes iets donkerder van kleur. En ze is een opgeruimd persoon: dus de inrichting liever niet al te druk met heel veel spullen.

De woonkamer na de metamorfose:

Slim gevonden en gekregen meubels

Theo-Bert richt de woonkamer van Wanita in met slim gevonden en gekregen meubels. Zo vond hij de tweedehands bank, de tafel en een grote staande lamp online voor een nette prijs. Een aantal andere meubelstukken en decoraties zijn ingezameld door de redactie. De vloer is een donatie en ook de klussers die de vloer gelegd hebben, hebben dat voor niets gedaan.

'Door oude meubels te schilderen, geef je een heel nieuw leven aan iets wat al heel oud is.'
Interieurstylist Theo-Bert Pot

De keuze van Theo-Bert voor meerdere kleine tafeltjes

In een kleine ruimte is het beter om te werken met diverse salontafeltjes of krukjes, in plaats van één grote salontafel. Niet allemaal bij elkaar zetten, maar juist verspreid door de ruimte: één bij de bank en één bij de fauteuil als basis. Zo kan je ze erbij betrekken als je ze allemaal nodig hebt. Het is praktisch én het geeft ruimte in de looprichting van balkon naar de hal, van de bank naar de tafel, enz.

De keuze van Theo-Bert voor deze eettafel

De woonkamer van Wanita is niet giga groot, en er moet ook nog een box in. Daarom kies ik voor een ronde tafel waar Wanita met haar dochtertje aan kan eten. En waar Wanita aan kan studeren, als ze straks haar studie weer gaat oppakken. Ik heb voor een ronde tafel gekozen, omdat dit meer ruimte geeft. Likje verf eroverheen en je hebt weer een mooie tafel, die ook nog eens heel eigen is!

'Wow, ik ben echt sprakeloos. Het is echt heel mooi'
Wanita
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum