Mena en Bart wonen sinds 7 jaar in hun hoekhuis in Oudorp, een wijk in Alkmaar. In de slaapkamer hebben ze de vloerbedekking van de vorige bewoners laten liggen en even snel wat gordijnen opgehangen met de bedoeling daar later iets aan te doen. Omdat dat laatste er maar niet van komt hebben ze interieurstylist Theo-Bert Pot ingeschakeld.

De slaapkamer voor de metamorfose:

'In een hotel zagen we een mooi voorbeeld hoe we het willen, maar we hebben geen idee hoe we dat hier kunnen toepassen.'
Mena Kilani-van der Feer – project manager duurzaamheid

Het moodboard voor de slaap- en werkkamer

Theo-Bert gaat kleur toepassen in de witte slaap- en werkkamer. Dit doet hij met verf en behang. Het mag het gevoel geven van een hotel.

De slaapkamer na de metamorfose:

Hotel chique met een wandpaneel

Achter het bed komen panelen van hout. Een wandpaneel geeft een hotel/luxe gevoel aan je slaapkamer én de verlichting wordt er in verwerkt. Op deze manier zijn er geen draden zichtbaar. Door de verticale lijnen creëer je hoogte en het hout geeft een natuurlijk effect aan de ruimte. De latten beginnen 20 cm boven de grond, zodat het niet te massief wordt.

Een ruimte voor slapen en werken

In dit huis van Mena en Bart grenst de slaapkamer aan de werkkamer. Maar als je naar bed gaat wil je eigenlijk niet een uitzicht op je werk. Een werkkamer mag meer als een dressoir aanvoelen. Theo-Bert kiest dan ook voor een behang op de achterwand waardoor het uitzicht vanuit bed warm en gezellig aanvoelt. Het beeldscherm valt nu minder op en het geeft diepte aan de ruimte.

'Het is een totaal nieuwe kamer geworden. Dat hotel is gelukt!'
Bart van der Feer-Kilani – werktuigbouwkundig ingenieur
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum