Marleen de Bruijn en haar kinderen wonen sinds twee jaar in Harlingen. Het huis is bijna klaar, maar het zelfgebouwde tuinhuis, waar Marleen ook vaak werkt, kan nog wel wat liefde gebruiken. Interieurstylist Theo-Bert Pot komt haar helpen en samen maken ze er een gezellige, inspirerende werk- en relaxplek van.

Het tuinhuis vóór de metamorfose:

'De binnenkant van het tuinhuis is helemaal hout en daardoor lijkt het een sauna.'
Marleen de Bruijn - opleider trainers

Het moodboard voor het tuinhuis

Alle houten muren geven een sauna gevoel en dat lost Theo-Bert op door een tweetal muren in het kantoor te beitsen.

Maakt Theo-Bert de muren nu grijs?

De kleur in het kantoor is een warme antraciet kleur, hierdoor knallen de kleuren er juist uit. Zoals het groen van de bank of de kleurige prints aan de muur. Het geeft een mooi contrast wat helemaal niet sober hoeft te zijn. Ook in combinatie met de houten delen die niet gebeitst worden werkt dit heel mooi en rustig voor het kantoor gedeelte. Theo-Bert werkt met beits want dan zie je wel de structuur van hout ipv met lakverf. En dan wordt er geknald met de roze kleur van het bureau.

'Met dat antraciet op de muur, knallen de overige kleuren eruit.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Het tuinhuis na de metamorfose:

Maak zelf een hanglamp

Theo-Bert maakt van een rieten mand een hanglamp voor onder de overkapping. Hij heeft de mand deze keer gekocht, maar dit kan ook een mand zijn die je al hebt natuurlijk. Doe er een snoer met een fitting doorheen, ophangen en klaar is je lamp. Heel simpel en een fijne budgettip.

'Ik zei altijd, ik ga in mijn hok werken, maar dat kan nu echt niet meer.'
Marleen de Bruijn – opleider trainers
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum